İzmir'in Bergama ilçesinde "Kırsal Kalkınma Destekleri" projesi kapsamında çiftçilere hibe destekli tarım makine ve ekipmanları düzenlenen törenle dağıtıldı.

Bergama İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünde düzenlenen törende, 43 çiftçi tarım makine ve ekipmanlarını teslim aldı.

İzmir Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen, törendeki konuşmasında, tarımın stratejik bir sektör haline geldiğini söyledi.

Özen, sektörü ayakta tutmak için verilen desteklerin önemli olduğunu belirterek, "2002 yılından itibaren İzmir'in tamamında Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından toplamda 6 milyar lira destek ile tarımın en büyük destekçisiyiz." diye konuştu.

Mustafa Özen, İzmir'in tamamında geliştirilen projelere destek verip rakamı arttırmak istediklerini aktardı.

Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu da tarımda teknolojinin gelişmesiyle üretimde verimliliğin arttığına dikkati çekerek "Bakırçay Havzası'nda yetişen ürünler her geçen gün daha da çeşitlenip artıyor. Önümüzdeki yıllarda daha iyi noktalara geleceğimize inanıyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ederim." diye konuştu.

Tören sonrası protokol üyelerinin katılımıyla, Paşaköy Mahallesi'nde kadın girişimci Zühre Çelik'in kurduğu hibe destekli ipek böceği tesisinin açılışı gerçekleştirildi. (AA)