İzmir'in Karabağlar ilçesinde yolda yürüyen 4'ü çocuk 5 kişiye otomobil çarptı. Meydana gelen kazada 3 yaşındaki bir çocuk aracın altında kalarak hayatını kaybederken, 3'ü çocuk 4 kişi yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Kaza, saat 12.30 sıralarında Ali Fuat Erden Mahallesi 9763 Sokak'ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre A.Y. (45) idaresindeki 35 BGY 629 plakalı otomobil, seyir halindeyken yolda yürüyen 4'ü çocuk 5 kişiye çarptı. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri bölgede çevre güvenliğini sağlarken, sağlık ekiplerinin yaptığı incelemede, otomobilin altında kalan yabancı uyruklu Yasemin Hasan'ın (3) kaza yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. Meydana gelen kazada otomobilin çarpmasının etkisiyle savrulan yabancı uyruklu R.A. (32), M.S. (4), A.S. (4) ve B.H. (7), yaralı olarak Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.
Olay anında panik yaparak gaz yerine frene bastığı iddia edilen otomobil sürücüsü A.Y. ise ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Muhtar ve mahalle sakinleri o anları anlattı
Meydana gelen kazayla ilgili, kazazedelerin oturduğu Ali Fuat Erden Mahallesi'nin muhtarı Türkan Sivaşan, bu sokakta önlem alınmasını talep etti. Bu sokakta sık sık kazaların yaşandığını, kasis yapılarak hızla gelen araç sürücülerinin yavaşlatılacağını söyleyen Sivaşan, "Komşumuzun kaza olduğunu söylemesi üzerine buraya geldim. Baktığımda bir kadın ve 4 çocuğa otomobilin çarptığını öğrendim. Kadın ve çocukların kanlar içerisinde yattığını gördüm. Çocuklardan birisi kaza yerinde hayatını kaybetmişti, diğerleri de ambulansla götürüldü. Burası bir okul güzergahı. Muhtar olarak defalarca yükseltilmiş yaya geçidi talebi yaptık. Ancak okul güzergahlarına değil, okul önlerine yapılabileceğini söylediler. Bu kaza bugün değil de öğrencilerin okula gittiği veya döndüğü esnada olsaydı daha vahim sonuçlar olabilirdi. Bu kaza ilk değil, daha önce de defalarca ölümlü kaza oldu bu noktalarda. Buradan çok süratli geçiyor araç sürücüleri. Biz yetkililerden buraya kesinlikle yükseltilmiş yaya geçidi istiyoruz" diye konuştu.

İlk yardıma bakkal koştu
Kazada yaralılara ilk müdahaleyi yapan bakkal Muhittin Sakacı ise o anları anlattı. Sakacı, "Kazayı görmedim ancak sesi duyar duymaz hemen dışarı koştum. Çocuklardan birisi yerde yatıyordu. Öldüğünü fark ettim ve diğer yaralılara da yardım ettim. Bir çocuğu daha arabanın altından çıkardım. Sonra mahalle sakinleri durumu ekiplere ihbar etti" açıklamasında bulundu.
Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Serbest bırakıldı

İzmir'in Karabağlar ilçesinde otomobille çarptığı 1 çocuğun ölümüne, 4 kişinin yaralanmasına neden olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan sürücü serbest bırakıldı.

Limontepe Mahallesi'nde yol kenarında yürüyen Suriye uyruklu Rasha Abdel Kader ve yanındaki 4 çocuğa çarparak 3 yaşındaki Yasemin Hassan'ın ölümüne neden olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan Ayşe Y'nin emniyetteki sorgulaması tamamlandı.

İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince serbest bırakıldı.

7 Eylül'de yaşanan kazada Ayşe Y'nin (45) kullandığı 35 BGY 629 plakalı otomobil, yol kenarında yürüyen 5 kişiye çarpmış, 3 yaşındaki çocuk hayatını kaybetmiş, diğerleri hastaneye kaldırılmıştı. (İHA)