İzmir Kent Konseyleri Birliği Başkanı Prof. Dr. Adnan Oğuz Akyarlı hayatını kaybetti. Prof. Akyarlı, kanser tedavisi görüyordu. 

Prof. Dr. Adnan Oğuz Akyarlı kimdir?
1949 yılında Adapazarı’nda doğmuş; ilköğrenimini Mardin, Bursa ve Edremit’te, orta öğretimini Edremit Lisesi’nde, lise eğitimini Eskişehir Atatürk Lisesi’nde yapmıştır.
1971 yılında İTÜ İnşaat Fakültesi'nden "İnşaat Yüksek Mühendisi" olarak mezun olan AKYARLI: 1975 yılında "Doktor Mühendis"; 1980 yılında "Kıyı ve Liman Yapıları" dalında "Doçent"; 1987 yılında "Hidrolik" ve 1988 yılında ise "Deniz Teknolojisi" dallarında olmak üzere iki kez "Profesör" unvanı almıştır.
“İkinci Üniversite” kapsamında Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik”; ardından “Web Tasarımı ve Kodlama” programlarını bitirmiş olup, şu anda “Yerel Yönetimler” programında 2. Yarıyıl öğrencisidir.
1972-1998 sürecinde Ege ve Dokuz Eylül Üniversiteleri İnşaat Mühendisliği Bölümleri ile Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü'nde çeşitli düzeylerde yönetim sorumlulukları alarak sürdürdüğü görevinden Temmuz 1998 de emekli olarak ayrılmıştır.