İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde törenlerin yapıldığı meydanda bulunan Atatürk Anıtı'na sprey boyayla saldıran 16 yaşındaki şüpheli tutuklandı.
Edinilen bilgiye göre, Kemalpaşa ilçesindeki Atatürk Anıtı'nın rölyefi İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü olan 9 Eylül gecesi, sprey boyalı saldırıya uğradı. Anıtın duvarlarına 'Boş yapma Atatürk' ve hakaret içerikli sözler yazılırken, rölyefteki Atatürk kabartmasının yüzü de kırmızı boya ile boyandı. Anıttaki Atatürk'ün 'Benim naçiz vücudum, bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır', 'Bütün hayatımda sevinçle geçirdiğim bir gece vardır. O gece; ordumuzun İzmir'e girdiği günün burada geçirdiğim gecesidir' sözleri ise siyah boya ile karalandı.
Tutuklandı
Olayla ilgili çalışma başlatan Kemalpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, çevredeki güvenlik kamerası görüntülerinden şüphelinin Y.İ. (16) olduğunu belirledi. Y.İ.’nin dün adresine operasyon düzenlendi. Gözaltına alınan şüpheli, bugün sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. (İHA)
İzmir'de Atatürk Anıtı’na saldıran kişi tutuklandı
İzmir'de törenlerin yapıldığı meydanda bulunan Atatürk Anıtı'na sprey boyayla saldıran 16 yaşındaki şüpheli tutuklandı.
Yorumlar
Trend Haberler

İzmir'de tır sürücüsü araç içerisinde ölü bulundu

Balçova saldırganı gece kulüplerinde de keşifler yapmış

İzmir’de hareketli anlar: Rehine operasyonu

Manisa'da yaşanan traktör kazasında can kaybı var

CHP’nin başına gelenleri DP de yaşamıştı

Manisa’da kamyonetle sepetli motosiklet çarpıştı

Manisa'da otomobilin çarptığı kadın hayatını kaybetti

İzmir'de günde 2 bin kişi 50 TL'den karnını doyuruyor

Vatandaşlar saldırganı linç etmek istedi, polis engelledi

Bergama Vapuru ile İzmir Körfezi'nde tarihe yolculuk