Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikal edişinin 86. yılında İzmir'de de anıldı.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 86. yılında İzmirliler tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda anıldı. Kent protokolünün yanı sıra siyasi parti temsilcileri, belediye başkanları, gaziler, öğrenciler, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar meydanda yerini alarak Atatürk'ün ölüm saati olan 09.05'te 2 dakika boyunca saygı duruşunda bulundu. Seyir halinde olan sürücüler de araçlarından inerek Atatürk'ü andı. Bu esnada duygu dolu anlar yaşandı.
Anma programında İzmir Valisi Süleyman Elban, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral İrfan Özsert ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Atatürk heykeline çelenk bıraktı. Program, Sabancı Kültür Merkezinde düzenlenecek anma etkinliği ile devam edecek. (İHA) 


İzmir'de Atatürk'e 86 yıllık özlem!
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikal edişinin 86. yılında İzmir'de de anıldı.
Yorumlar
Trend Haberler
İzmir'de nikah kıyacaklardı, hayatlarının şokunu yaşadılar
Manisa'da Salihli'de milyonluk bayi vurgunu
İzmir'de mezarlıklar doldu
İzmir'de sahilde yeni doğmuş bebek cesedi bulundu
Sahipsiz Kalan Evler Neden Ölür?
Manisa'da boşanma aşamasındaki eş dehşeti: 4 kişiyi katletti
İzmir'de, ulaşımda yeni tarifeler yürürlüğe girdi
İzmir'de tekerlekli sandalyesiyle denize düşen kişi kurtarılamadı
Manisa'da Gediz taşkını yerleşim alanlarına ulaştı
Görenler gözlerine inanamadı: Kayalıktaki dev ahtapotu elleriyle avladı


