Meşhur izmir gevreği ve boyoz yarından itibaren 10 liradan satılacak.
İzmir’de vatandaşlar tarafından sabah kahvaltılarında sıkça tüketilen gevrek ve boyoza zam geldi. Artan akaryakıt, işçilik, un, yağ maliyetlerini gerekçe gösteren İzmir Pide ve Gevrek İmalatçıları Esnaf Odası, gevrek ve boyoza zam istendi. Talebi değerlendiren İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, gevrek ve boyozun fiyatının 7 liradan 10 liraya çıkmasına onay verdi. Buna göre yarından itibaren gevrek, sade boyoz, poğaça, yumurta, peynir ve sade açma 10 liradan satılacak.
İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerde bir süredir simidin 10 liradan satıldığını söyleyen İzmir Pide ve Gevrek İmalatçıları Esnaf Odası Başkanı Mehmet Şükrü Erişen ise yaptığı yazılı açıklamada, “Her ne kadar zam taraftarı olmasak da sürekli artan üretim maliyetleri karşısında esnafımızı korumak zorundayız” dedi. (İHA)
İzmir’de gevrek ve boyoza maliyet zammı geldi
Artan akaryakıt, işçilik, un, yağ maliyetlerini gerekçe gösteren İzmir Pide ve Gevrek İmalatçıları Esnaf Odası, gevrek ve boyoza zam istendi.
Yorumlar
Trend Haberler

İzmirliler bu hafta sonu üzüm festivaline gidiyor

Manisa'da cansız bedeni yük asansörüyle taşındı

İzmir'de Ağustos ayında en çok bu araç markası satıldı!

İzmir'de silahlı saldırıya uğrayan genç hayatını kaybetti

İzmir'de yaşlı çiftin tartışması ölümle bitti

Manisa’da işçi servisi ile tır çarpıştı

Avukatını ve emekli icra müdürünü gözünü kırpmadan öldürdü

İzmir'de güpegündüz silahlı kuyumcu soygunu kamerada

Manisa'da liseli gençler motosikletle kaza yaptı: 2 ölü
Karabağlar Kavacık Üzüm Festivali'ne hazır!