Denizli’nin Çal ilçesi Aşağıseyit Mahallesi’nde her yıl düzenlenen Geleneksel Sudan Koyun Geçirme ve Çoban Bayramında çekilen fotoğraf, UNESCO’nun Nisan ayı dergisi The Unesco Courier Dergisi’nde “Göçebe Festivali” adıyla yayınlandı.
Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) dergisi, İpek Yolu’nda yaşanan ilginç festivaller, inançlar ve maneviyatlar, geleneksel sporlar, tekstil ve giyim konularında daha önce ödül almış fotoğrafları Nisan ayı sayısında yayınladı. The Unesco Courier Dergisi, “Koyunuyla suya atlayan Türk Çobanı” yorumuyla, yayınladığı fotoğrafın altına, “Göçebe Festivali. Denizli'nin (Türkiye) Aşağıseyit köyünde yaklaşık 850 yıldır her yıl düzenleniyor. Çoban koyunları dereye götürür ve koyunlar koyunları hiç durmadan geçmek zorunda kalır” yazısını yazdı. Böylece, dünyanın sayılı dergilerinden biri olan The Unesco Courier, Çal’ın kınalı kuzularını dünyaya tanıtmış oldu. (İHA)

Asırlık gelenek: "Sudan Koyun Geçirme ve Çoban Bayramı"
Geleneksel Sudan Koyun Geçirme ve Çoban Bayramında çekilen fotoğraf, The Unesco Courier Dergisi’nde “Göçebe Festivali” adıyla yayınlandı.
Yorumlar
Trend Haberler
İzmir'de bankadaki rehine krizinde 5 çalışan kurtarıldı, şüpheli gözaltında
İzmir’in Kurtuluşunun Anlamı
Manisa’da dehşet: Baba, eşini ve kızını bıçakladı
Banka çalışanlarını rehin almıştı; eylemi 'kız çocukları farkındalığı' için yapmış
Çeşme’de denizi köpük kutular bastı
İzmir Demek; Kurtuluş, Demokrasi ve Kardeşlik Demektir
Manisa'da çay bahçesi tuvaletinde gizli kamera skandalı
Kula’da kamyonet tıra arkadan çarptı: 1 ölü, 4 ağır yaralı
22 yaşındaki Zeynep Mestan, Turgutluspor'un teknik direktörü oldu
Yüksel: "2026 tüketicisi şirketlerin ezberini bozuyor."





