Buca’da festival coşkusu yaşandı. İlçenin Kırklar Mahallesi’nde yetişen meşhur kavununun tanıtımının yapıldığı festival büyük ilgi gördü.
Buca Belediyesi, köyler bölgesindeki Kırklar Mahallesi’nde üretimi yapılan hırsız çalmaz kavununun tanıtımını yapmak için 1. Kırklar Kavun Festivali’ni düzenledi.
Festivalin açılış konuşmasını yapan Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, Buca’nın değerlerini tüm Türkiye’ye tanıtmak, Buca’yı önce İzmir’de sonra tüm Türkiye’de daha iyi yerlere taşımak için çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.
EN İYİ KAVUN YETİŞTİRİCİSİ SEÇİLDİ
Kırklar Kavun Festivali’nde, yöresel sanatçılar Zeynep İlhan, Ömer Faruk Özcan, Mehmet Şekercioğlu, Kaan Güven ile Grup Laçin sahne aldı. Gün boyu keyifli dakikaların yaşandığı festivalde kurulan üretici pazarı da büyük ilgi gördü. Festivalde ayrıca, en iyi kavun yetiştiricisi yarışması yapıldı. Yarışmada, üreticilerden Hüseyin Sezer birinci, Rüveyde Akay ikinci, Ertuğrul Özçiftçi üçüncü olarak ödüllendirildi.
Kırklar Kavunu lezzetiyle İzmir'de aranan kavun oldu
İzmir'in köyler bölgesindeki Kırklar Mahallesi’nde üretimi yapılan hırsız çalmaz kavununun tanıtımını yapmak için 1. Kırklar Kavun Festivali’ni düzenlendi.
Yorumlar
Trend Haberler
İzmir'de motosiklete 3 kişi bindiler 2'si hayatını kaybetti
İzmir'de sevgilisi ve annesini tüfekle vurdu
İzmir'de sokakta tüfekle rastgele ateş açtı
Manisa'da iki çocuk boğularak hayatını kaybetti
EGİAD'ın yeni başkanı Kaan Özhelvacı oldu
Manisa'da yalnız yaşayan kadın evinde ölü bulundu
İzmir'de metro vagonundan çıkan duman korkuttu
Manisa'da iki işçi servis çarpıştı, 35 yaralı var
İzmir'in merkez ilçesine ücretsiz halk otoparkı geliyor
Manisa'da yüksek hızlı tren inşaatında iş kazası: 1 ölü