2022 yılının ilk moda organizasyonu olan İzmir Fashion Week, Alsancak’ta Tarihi Tütün Deposu’nda start aldı. Ege Giyim Sanayicileri Derneği’nin de (EGSD) destekleriyle bu yıl 8’inci kez düzenlenen ve 4 gün sürecek organizasyonda 16 ayrı defile sunulması planlanırken, hem İzmir’in moda ve tasarım kimliği öne çıkarılacak hem de kente yeni etkinlik mekanları kazandırılmış olacak.

Tarihi Tütün Deposu’ndaki ilk etkinlikte Ozmoz, Rinelli ve İğne İplik’in yeni sezon kreasyonları görücüye çıktı. EGSD Başkanı Hayati Ertuğrul ile Yönetim Kurulu Üyelerinin de tam kadro katıldığı ilk defilede öncelik çocukların oldu. Ozmoz’un saflık, doğallık, çevre dostu ve rahatlık temasını ön plana çıkardığı kıyafetlerde podyuma çıkan tamamı çocuk mankenler büyük alkış aldı.

Ertuğrul: “Her yıl destek verdik, vermeye devam edeceğiz”

EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Ertuğrul, uzun yıllardır yapılan ve İzmir’in önemli moda etkinliklerinin başında gelen İzmir Fashion Week’e destek olmaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi. EGSD olarak İzmir’deki moda ve tasarım ile ilgili projelere destek verdiklerini söyleyen Ertuğrul, “Kentimizin tasarım kenti olarak anılması için bu gibi etkinlikler önem taşıyor. Her sene bu organizasyonun yanında olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz” dedi.

EGSD Başkanı Ertuğrul, “Son gün kapanış defilesinin gelirinin Hasta Çocuk Evleri’ne bağışlanıyor olması, moda haftasına ayrı bir anlam katıyor. Tüm sponsorlara ve bu süreçte bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Rönesans Ajans’ın organizatörlüğünde Türkiye’nin önde gelen 67 modelinin podyuma çıkacağı İzmir Fashion Week’e İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, İzmir Moda Tasarımcıları Derneği çözüm ortağı olurken, Cİ Group ana sponsor, Aldeg Şirketler Grubu, Altier Academy, ABC Mobilya, RA Furniture İtaly, Savron Smart Media, Esenworks gibi şirketler de sponsor olarak destek veriyor.

Gala defilesinin geliri Hasta Çocuk Evleri’ne

Son gün kapanış defilesini yapacak olan Esin Özyiğit’in Agora Lions işbirliği ile defilenin tüm gelirini İzmir Hasta Çocuk Evleri’ne bağışlıyor oluşunun da ayrı bir öneme sahip olduğu İzmir Fashion Week, sosyal yönünün de ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor.