İzmirli üniversite öğrencisi Aycan Artan, hayallerini gerçekleştirmek için kafe açtı. İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde burslu elektrik elektronik öğrenimi gören Artan, bir yandan okuyor, bir yandan da kendi kafesini işletiyor. 

İzmir’de 1998 yılında hayata gözlerini açan Artan, tam bir işkolik… Henüz 11 yaşındayken kendi isteğiyle çalışma hayatıyla tanışan Artan, o gün bugündür çalışmayı bırakmadığını anlattı. İlk olarak yaz tatillerinde bir kasap dükkanında çıraklık yaparak çalışmaya başlayan Artan, “Tamamen kendi isteğimle ara tatillerde ve yaz tatillerinde çalışmak istedim. Çalıştıkça da çalışmayı sevdiğimi fark ettim. Önce kasapta, ardından kuaförde, sanayide, mağazalarda ve son olarak da otellerde çalıştım. Bir yandan eğitimime devam ederken, ara tatillerde ve yaz tatillerinde mutlaka çalışırdım. Kendi paranı kazanmak çok güzel bir duygu. Şu anda da bir yandan eğitimimi sürdürüyorum, bir yandan da Boujee Coffee&More kafeyi işletiyorum” dedi.

 

PİLOT OLMAK İÇİN KAFE AÇTI
İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde tam burslu elektrik elektronik mühendisliği öğrenimi gören Artan, “23 yaşında böyle bir işe neden girdim? Çünkü pilot olmak istiyorum. Bu kafeyi yıllarca çalışıp biriktirdiğim paralarla, hayallerime yaklaşmak için açtım. En büyük hayalim pilot olmak. Ama eğitim masrafları ağır. Tabii ki belli olmaz. Belki o parayı bu iş ile kazanamayız ama en azından yine insanlar ile tanışır ve çalışma arzumuzu kendi işimize aktarmış oluruz. Boujee Coffee&More 3 ay önce açıldı. Tek kişi olduğum için yorucu ama arkadaşlarım sağ olsunlar bana her zaman destek oluyorlar. Tek başımayım ama çok kalabalığım. Burada hep birlikte güzel bir iş çıkarmaya çalışıyoruz”” ifadelerine yer verdi. 

SAMİMİ, LEZİZ, BOUJEE!
Samimi, temiz, lezzetli ve kaliteli hizmet vermeyi ilke edindiklerini anlatan Artan, konuşmalarını şöyle sürdürdü: “Bu çevrede böyle bir modern kafeye ihtiyaç duyuluyordu. Üniversitemizin yanı sıra bu çevrenin sakinleri de bize kucak açtı. Temiz olmaya, dürüst olmaya ve kaliteli hizmet vermeye özen gösteriyoruz. Adımız neden boujee? Boujee; Fransızca bir kelime olmakla birlikte Amerikan aksanına da geçmiş ve global olarak çokça kullanılan, kaliteli, elit, lüks anlamına gelen bir kelime. Misafirlerimizde ‘Kaliteli vakit geçiriyorum, kaliteli kahve içiyorum’ düşüncesi bırakmak istiyoruz. Amacımız; bir kahve işletmesi olarak farklı şeyler de yapabilmek. Kışın ateş yakıyoruz, misafirlerimize ateşte ısıttığımız marshmallowlarımızı ikram ediyoruz. Hem iki kişi, hem de grupça oynanabilen masa oyunlarımız var. 7’den 70’e herkese hitap etmeye çalışıyoruz. Burada herkes huzurlu ve keyifli olsun istiyoruz. Bir masada ders çalışılırken, diğer masada oyun oynansın, herkes dilediğince kaliteli vakit geçirsin istiyoruz. Kahve ve çay çeşitlerinin yanı sıra menümüzde ev yapımı lezzetler de sunuyoruz.”