İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasının üçüncü gününde Cumhuriyet Halk Partisi, halkın iradesine sahip çıkılması ve demokrasiye destek verilmesi amacıyla 14 büyükşehir ve 21 ilde miting düzenledi. Manisa’da da bu kapsamda adalet ve demokrasi için bir miting düzenlendi.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in eşi Didem Özel’in de katıldığı Manolya Meydanı’ndaki mitingde, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, Milletvekilleri Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Selma Aliye Kavaf, ilçe belediye başkanları, CHP ilçe başkanları ve binlerce Manisalı yer aldı. Mitinge katılan vatandaşlar, demokrasi ve adalet taleplerini dövizlerle, sloganlarla dile getirdi.
Zeyrek: “Hukuki Değil, Siyasi Bir Karar”
Mitingde konuşan Başkan Ferdi Zeyrek, “Çok karanlık ve zor günlerden geçiyoruz ama bilin ki bunun sonu aydınlık. O aydınlığı kazandıracak olanlar işte buradaki cesur yürekler, bizim yol arkadaşlarımızdır. Bir tek kişiyi bile kaybetmeye tahammülümüz yok, çünkü birleşe birleşe kazanacağız” ifadelerini kullandı.
İmamoğlu ve beraberindeki belediye yöneticilerinin gözaltına alınmasının hukuki değil, siyasi bir karar olduğunu belirten Zeyrek, “Bu bir siyasi darbedir. Zannediyorlar ki bu tür eylemlerle bizi yıldıracaklar. Bilmiyorlar ki biz ne bir santim eğiliriz ne de bir adım geri atarız. Çünkü biz Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sözleriyle karara tepki gösterdi.
Manisa CHP'den Demokrasi ve Adalet Mitingi
Manolya Meydanı’ndaki mitingde, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek ve çok sayıda partili katıldı.
Yorumlar
Trend Haberler

İzmir'deki yangında evlerin yandığı bölge havadan görüntülendi

İzmir’deki yangında 85 yazlık ev küle döndü

İzmir'de arazi kavgasında üç kardeş cinayete kurban gitti

İzmir'de direğe çarpan sürücü yaşamını yitirdi

İzmir'in gözde yazlık merkezi hayalet kasabaya döndü

Manisa'da feci kaza: Baba ve 3 çocuğu hayatını kaybetti

Buca'daki orman yangını yerleşim yerine ulaştı, vatandaşlar alevlere hortumlarla direndi

İzmir'de alevlere bir kahraman şehit daha verildi

Manisa'da bağdan dönen kadınlar kaza yaptı

Ödemiş yangınında ikinci acı haber: 1 orman işçisi hayatını kaybetti