Sarıgöl ve mahallelerinde 2025 yılı üzümlerinden kışlık pekmez yapımına başlandı. İlçede genellikle eylül ayı başında başlayan pekmez üretimi, aralık sonuna kadar kışlık ihtiyaç kadar sürerken, fazla üretimlerin satışa sunulduğu belirtildi.
Kış aylarında beslenmede önemli bir yere sahip olan pekmez, içerdiği mineral ve vitaminler açısından da oldukça değerli. Pekmez yapımında üzümler, özel pekmez toprağı ile çuvallar içinde ezilerek şırası çıkarılıyor, ardından kazanlarda koyulaşana kadar kaynatılıyor ve dinlendirilerek kışlık olarak bidon ve cam kavanozlarda saklanıyor.
Uzmanlar, pekmezin soğuk algınlığına karşı koruyucu, enerji verici ve kan yapıcı özelliği ile adeta bir şifa kaynağı olduğunu vurguladı. (İHA)
Manisa'da pekmez yapımı başladı
Kış aylarında beslenmede önemli bir yere sahip olan pekmez, içerdiği mineral ve vitaminler açısından da oldukça değerli.
Yorumlar
Trend Haberler

İzmir'de eski eş dehşeti: Sokak ortasında bıçaklayarak öldürdü

70 yaşındaki kocasının kurşunlarıyla hasta yatağında can verdi

İzmir'de feci kaza: 1 ölü, 1 yaralı

Gülben'in öldürüldüğü cinayete ait görüntüler ortaya çıktı

İzmir'de oltaya insan kafatası takıldı

İzmir'de evden atılan aile ormana sığındı

İZMAR'ın 12'nci şubesini hizmete açtı

İzmir'de dijital fuhuş ağına operasyon

Manisa'da karı-koca kazada hayatını kaybetti

İZBAN'da unutulan 40 bin TL sahibini bekliyor