Manisa’nın Selendi ilçesinde son yıllarda hızla yaygınlaşan ve tütüne alternatif ürün olarak Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından da desteklenerek bahçeler oluşturulan Antep Fıstığında hasat başladı.
Manisa'nın Selendi ilçesinde Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından orman köylüsüne ekonomik anlamda destek sağlamak, köyden kente göçün önüne geçmek amacıyla bir çok alanda bozuk orman alanlarında gelir getirici tür ağaçlandırması çalışmaları kapsamında aşılama çalışması yapılarak yetişen ve damak tadı ve aromasıyla coğrafi işaret alınması için girişimler yapılan Antep fıstığında hasat zamanı başladı.
Bahçe sahiplerinin çocuğu gibi baktığı kendilerinin de yeşil altın olarak adlandırdıkları Antep Fıstığı hasadında üreticilerin yüzü gülüyor. Selendi ilçesinde Çortak, Yağcı, Çanşa ve Kınık mahallelerinde yetişen Antep Fıstığı hasadına katılan Selendi Kaymakamı Mustafa İlker Kara, üreticilerle bir araya gelerek hasat çalışmalarına yardım etti. Üreticilere kolaylıklar dileyen Kaymakam Kara, "Rabbim bol kazançlar versin." dedi. (İHA)
Manisa'da yeşil altında hasat başladı
Manisa’da tütüne alternatif ürün olarak Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından da desteklenerek bahçeler oluşturulan Antep Fıstığında hasat başladı.
Yorumlar
Trend Haberler
İzmir'de nikah kıyacaklardı, hayatlarının şokunu yaşadılar
Manisa'da Salihli'de milyonluk bayi vurgunu
İzmir'de mezarlıklar doldu
İzmir'de sahilde yeni doğmuş bebek cesedi bulundu
Sahipsiz Kalan Evler Neden Ölür?
Muğla'da önce karısını, sonra kendini vurdu
İzmir'de ekmeğin fiyatı 17,50 lira oldu
Görenler gözlerine inanamadı: Kayalıktaki dev ahtapotu elleriyle avladı
İZSİAD Başkanı Alaattin Yüksel'den ekonomi uyarısı
BASİFED ile TÜSİAD İzmir'de buluştu





