Manisa'nın Alaşehir ilçesinde ihalesi durdurulan Afşar Barajı Kapalı Devre Sulama İhalesinin 19 Aralık tarihinde yeniden yapılacağı açıklandı.
Daha önce durdurulan Afşar Barajı’ndan yapılacak kapalı devre sulama sistemi ihalesi 19 Aralık tarihinde yapılacak. MHP MYK üyesi Ali Uçak’ın Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın Manisa ziyaretinde konuyu tekrar gündeme getirerek yeniden ihale için talepte bulunduğu ve Bakan Yumaklı'nın da konuyla ilgilendiği ve ihalenin 19 Aralık 2023 günü tekrar yapılacağı müjdesini verdiği bildirildi.
Manisa'nın Alaşehir ilçesinde, 11 bin 830 hektar sahanın sulaması için ihale yapılacak. İhale sonunda yapılacak kapalı devre sulama sistemiyle vahşi sulama son bulacak ve su israfı da önlenmiş olacak. Üreticiler damla sulama sistemi ile bağlarını sulayabilecekler. Sulama sistemi projesinde 350 bin 660 metre uzunluğunda, muhtelif çap ve basınçlarda borular döşenerek, su israfı olmadan üzüm bağlarına taşınabilecek. Mevcut baraj su alma yapısının dubalı su alma yapısına dönüştürülmesi ve Afşar Barajı dip savağının kapalı sistem sulamaya geçişi ile sulama suyu barajdan bağlara kapalı sistemle ulaşacak. (İHA)
Manisalı üzüm üreticilerine müjde
Üreticiler damla sulama sistemi ile bağlarını sulayabilecekler.
Yorumlar
Trend Haberler
İzmir'de metrelerce yükseğe savrulan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti
İzmir'de börek tezgahlarında fare cirit attı
Bıçaklanan Manisalı genç hayata tutunamadı
İzmir’de otobüs ile ticari araç çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı
Yunanistan ve Türkiye: Karşılaştırmalı bir inceleme
İzmir'de kamp sandalyeli, battaniyeli indirim nöbeti
Gülşah Durbay hayatını kaybetti
Şampiyon motosikletçi Özgür Çapacı, trafik kazasında hayatını kaybetti
İzmir'de kaybolan 85 yaşındaki adamdan 5 aydır haber yok
Manisa’da ev yangını: 6 kedi telef oldu



