Manisa'nın Alaşehir ilçesinde ihalesi durdurulan Afşar Barajı Kapalı Devre Sulama İhalesinin 19 Aralık tarihinde yeniden yapılacağı açıklandı.
Daha önce durdurulan Afşar Barajı’ndan yapılacak kapalı devre sulama sistemi ihalesi 19 Aralık tarihinde yapılacak. MHP MYK üyesi Ali Uçak’ın Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın Manisa ziyaretinde konuyu tekrar gündeme getirerek yeniden ihale için talepte bulunduğu ve Bakan Yumaklı'nın da konuyla ilgilendiği ve ihalenin 19 Aralık 2023 günü tekrar yapılacağı müjdesini verdiği bildirildi.
Manisa'nın Alaşehir ilçesinde, 11 bin 830 hektar sahanın sulaması için ihale yapılacak. İhale sonunda yapılacak kapalı devre sulama sistemiyle vahşi sulama son bulacak ve su israfı da önlenmiş olacak. Üreticiler damla sulama sistemi ile bağlarını sulayabilecekler. Sulama sistemi projesinde 350 bin 660 metre uzunluğunda, muhtelif çap ve basınçlarda borular döşenerek, su israfı olmadan üzüm bağlarına taşınabilecek. Mevcut baraj su alma yapısının dubalı su alma yapısına dönüştürülmesi ve Afşar Barajı dip savağının kapalı sistem sulamaya geçişi ile sulama suyu barajdan bağlara kapalı sistemle ulaşacak. (İHA)
Manisalı üzüm üreticilerine müjde
Üreticiler damla sulama sistemi ile bağlarını sulayabilecekler.
Yorumlar
Trend Haberler
İzmir'de bankadaki rehine krizinde 5 çalışan kurtarıldı, şüpheli gözaltında
İzmir’in Kurtuluşunun Anlamı
Manisa’da dehşet: Baba, eşini ve kızını bıçakladı
Çeşme’de denizi köpük kutular bastı
İzmir Demek; Kurtuluş, Demokrasi ve Kardeşlik Demektir
Manisa'da çay bahçesi tuvaletinde gizli kamera skandalı
Keçilerin 'Mavi yolculuğu' 100 yıldır sürüyor
Kuşadası'nda bir iş adamı denizde boğuldu
Saruhanlı Belediye Başkanı Ekrem Cıllı taburcu oldu
Muğla Seydikemer’de otomobil yoldan çıktı: 2 ölü





