Meşhur Emiralem çileklerinde bu yılki rekoltenin mevsimsel şartlar nedeniyle az olduğunu belirten üreticiler, kendine has tadı ve kokusu olan ürünlerinin tanıtımı için festivalin önemli olduğunu ifade ediyor.
İzmir’in Menemen ilçesine bağlı Emiralem mevkiinde üretilen çilekler, hasat ediliyor. Hasat mevsimi, 20-21 Mayıs tarihlerinde Menemen Belediyesi tarafından düzenlenecek Emiralem Çilek Festivali ile kutlanacak. Festival için hazırlık yapan üreticiler, mevsimsel şartlar nedeniyle bu yıl rekoltenin az olduğunu ve çileklerin kilosunu yaklaşık 25 liraya sattıklarını söyledi. Kendine has tadı ve kokusuyla Emiralem çileklerinin özel olduğunu vurgulayan çilek üreticileri, festivallerin ürünlerin tanıtımı için önemli olduğuna dikkat çekti.(İHA)

Meşhur Emiralem çileklerinde hasat zamanı
İzmir Menemen Emiralemli çilek üreticileri, 20-21 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek Emiralem Çilek Festivali’ne hazırlık yapıyor.
Yorumlar
Trend Haberler
İzmir'de bankadaki rehine krizinde 5 çalışan kurtarıldı, şüpheli gözaltında
İzmir’in Kurtuluşunun Anlamı
Manisa’da dehşet: Baba, eşini ve kızını bıçakladı
Çeşme’de denizi köpük kutular bastı
Banka çalışanlarını rehin almıştı; eylemi 'kız çocukları farkındalığı' için yapmış
İzmir Demek; Kurtuluş, Demokrasi ve Kardeşlik Demektir
Manisa'da çay bahçesi tuvaletinde gizli kamera skandalı
Keçilerin 'Mavi yolculuğu' 100 yıldır sürüyor
Kula’da kamyonet tıra arkadan çarptı: 1 ölü, 4 ağır yaralı
22 yaşındaki Zeynep Mestan, Turgutluspor'un teknik direktörü oldu





