Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde Muğla’da faaliyet gösteren tarımsal kooperatiflerin bir araya gelmesi ile kurulan Muğla Tarım Güçbirliği Kooperatifi’nin satış ve pazarlama konusundaki çalışmaları üreticilere kazandırmaya devam ediyor. Türkiye’nin büyük market zincirlerinden birisi ile yapılan işbirliği protokolü sonrasında Köyceğiz Çövenni Yaylası’nda üretilen çilekler zincir marketin raflarında yerini almaya başladı.
Verimli toprakları ile bir tarım kenti olan Muğla’nın ürünlerini daha önce yurt dışına satan Muğla Tarım Güçbirliği Kooperatifi şimdi de market zinciri ile yaptığı işbirliği protokolü ile marketlerde vatandaşla buluşmasını sağlıyor. Köyceğiz’in yaylalarında üretilen çilekler marketin raflarında vatandaşla buluşuyor. Çileğin yanı sıra Güçbirliği Kooperatifi’nden farklı ürünler içinde talepte bulundu ve Muğla Tarım Güçbirliği kooperatifi hemen çalışmalarına başladı.
Muğla Tarım Güçbirliği Kooperatifi Başkanı Fatih Öztürk çilek alımındaki emekleri için S.S. Beyobası Tarımsal Kalkınma Kooperatifine teşekkür ederken; “Büyükşehir Belediyemizin öncülüğünde hayata geçirdiğimiz Güçbirliği Kooperatifimiz, hem üreticimizi hem de tüketicimizi korumaya devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda yine Muğlalı üreticilerimizden temin ettiğimiz tahin ve çağla turşusunu 5 farklı ülkeye ihraç etmiştik. Muğlalı üreticilerimizin kazanması için yerel, ulusal, uluslararası görüşmelerimiz devam edecek” dedi. (İHA)
Muğla’nın çilekleri market raflarında
Muğla'da Güçbirliği kooperatifinin destekleriyle Köyceğiz’de üretilen çilekler zincir marketlerin raflarındaki yerini aldı.
Yorumlar
Trend Haberler

İzmir'de kız öğrenciler saç saça kavga etti

Yaz geldi derken, İzmir Ödemiş beyaza büründü

Bayındır 26. Uluslararası Çiçek Festivali başlıyor

İzmir'de satırlı maganda yakalandı

Manisa'da lise öğrencisinden acı haber

Manisa'da tırla otomobil kafa kafaya çarpıştı

Bayındır'da hafta sonu Çiçek Festivali var

Aydın'da sevilen akademisyen hayatını kaybetti

Urla Enginar Festivali başladı

Burhaniye’ de kayısı bereketi yaşanıyor