Aydın'ın Kuyucak ilçesinde Şehit Bahri Uçuş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğretmenleri, 35 yıllık aşure geleneğini yaşatmaya devam ediyor. Okul Aile Birliği'nin destekleri ile hazırlanan 3 bin kişilik aşure ilçedeki öğrencilere ikram edildi.
Okul bahçesinde düzenlenen geleneksel aşure etkinliğinde kazanların başına geçen öğretmenler, kepçeleri ellerine alarak öğrencilerine tek tek aşure ikram etti. Okul Yönetimi, Öğretmenler ve Okul Aile Birliği Üyelerinin destekleri ile 35 yıldır yaşatılan aşure geleneğinde kazanlar bir kez daha kaynadı.
“35 yıldır aşure geleneğimizi yaşatıyoruz”
Emeği geçen ve destek veren herkese teşekkür eden Okul Aile Birliği Başkanı Ali Yaylalı, “35 yıldır aşure geleneğimizi yaşatıyoruz. Bundan sonra da geleneksel halde yaşatmaya devam edeceğiz. Hayırda emeği geçen başta okul aile birliği üyelerimize, okul yönetimine, öğretmenlerimize ve hayrımıza katılan herkese çok teşekkür ediyoruz. Allah kabul etsin” dedi.
“Mezun olduğum okulumun geleneksel aşure etkinliği”
Hayra katıldığı okuldan 1990 yılında mezun olduğunu ifade eden Kuyucak Belediye Başkanı Uğur Doğanca, “Eski ismi Kuyucak Lisesi olan okulumuzdaki geleneksel hale gelen hayrımıza katıldık. O dönemde burada çok güzel hatırlar biriktirmiştik. Hatıraları bir kez daha yad ettik. Geçmiş dönemde okulumuzun binaları yenilendi. Yine o dönemlerde başlatılan aşure geleneği bugün halen sürüyor. Bizler de bu hayra katılarak aşureden tattık. Emeği geçen okul yönetimimize, okul aile birliğine, öğretmenlerimize ve ilçe milli eğitim müdürümüze çok teşekkür ediyorum. Allah kabul etsin” dedi.
Kuyucak Şehit Bahri Uçuş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Aytar ve Okul Aile Birliği Başkanı Ali Yaylalı'nın ev sahipliğinde düzenlenen aşure hayrı etkinliğine Kuyucak Belediye Başkanı Uğur Doğanca, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Karadağ, Şube Müdürleri, ilçedeki diğer okulların müdürleri, öğretmenler ve ilçedeki bazı okulların öğrencileri katıldı. (İHA)
Öğretmenlerden öğrencilerine aşure ikramı
Okul Aile Birliği'nin destekleri ile hazırlanan 3 bin kişilik aşure ilçedeki öğrencilere ikram edildi.
Yorumlar
Trend Haberler

İzmir'de tır sürücüsü araç içerisinde ölü bulundu

İzmir’de hareketli anlar: Rehine operasyonu

Balçova saldırganı gece kulüplerinde de keşifler yapmış

İzmir'de okul çıkışı zorbalığa uğrayan çocuğa acımasız şiddet

Manisa'da yaşanan traktör kazasında can kaybı var

CHP’nin başına gelenleri DP de yaşamıştı

Manisa’da kamyonetle sepetli motosiklet çarpıştı

Manisa'da otomobilin çarptığı kadın hayatını kaybetti

İzmir'de günde 2 bin kişi 50 TL'den karnını doyuruyor

Balçova saldırganının ifadesi ortaya çıktı: Fuarı kana bulayacaktı