AK Parti İzmir Büyükşehir Belediyesi Adayı Nihat Zeybekci, medya temsilcileri ile kahvaltıda buluştu. Dünyadaki hızlı gelişmelere değinerek konuşmasına başlayan Zeybekci, İzmir'in katı atık, trafik, spor alanları ve yeşil alan gibi sorunlarının olduğuna değindi. Seçim kampanyası boyunca mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu eleştirmeyeceğinin altını çizen Zeybekci, "Aziz Bey'i şahsi olarak hedefe koymak İzmir'e saygısızlık yapmak olur. Benden Aziz Bey ile ilgili bir şey duyamayacaksınız" ifadelerine yer verdi. 

"KİMSEYİ ELEŞTİRMEYECEĞİM!"

"Bu seçim kampanyasında kimseyi eleştirmeyeceğim" diyen Zeybekci, "Bu sorunlar bir kerede olmadı, zamanla oluştu. İzmir'in kaderi bu olmamalı. Dev projeler İzmir'e geliyor da İzmir buna hazır mı? Bence değil. İzmir, üçüncü büyük ekonomi, Ankara2nın altında. İzmir'in İstanbul'u zorluyor olması lazım. İzmir inşallah, üzerindeki tozları aldığımız zaman çok farklı bir İzmir olacak. İzmir, her şeyiyle tarih yazılabilecek bir şehir" şeklinde konuştu. 

Toplantının devamında medya temsilerinin sorularını yanıtlayan Zeybekci, şöyle konuştu:

"1 Nisan'dan itibaren yapacağımız her şeyi 5 yıla sığdıracağız. Yapcaklarımızı İzmir'e sokak sokak gezerek anlatacağız. Kimseyle kavgamız olmayacak. 9 ay sonunda İzmir'e gelenler 'Oh' diyecek. Gecekondu, çarpık ekntleşme gibi ilk bakışta İzmir'de gözü rhatsız edenler, yıl sonuan kadar boyanacak. 1. Trafik, 2. Katı Atık, 3. Otopark, 4. Çocuklara spor alanları..."

"İZMİR, HİÇ BİR PARTİNİN TEK ELİNDE DEĞİL!"

İzmir'in, hiç bir partinin tek elinde olmadığını ifade eden Zeybekci "İzmirli İzmir'ine sahip çıkıyor. Kisme Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü istisma etmemeli. Bu ülkede Atatürk'ü sevenler yüzde 25 mi? Onlara mı ait Atatürk? Atatürk, tüm dünyada saygı duyulan bir devlet adamıdır" dedi. 

"BENDEN AZİZ BEY İLE İLGİLİ BİR ŞEY DUYAMAYACAKSINIZ!"

Seçim kampanyası boyunca İzmir Büyükşehir Belediyes Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu eleştirmeyeceğini dile getiren Zeybekci, "Aziz Beyi neden eleştireyim? Baştan bir düğme yanlış iliklendi, ikinci düğmede Aziz Bey vardı. o da 2-3 düğme attı. Şimdi 5-6 düğme çözmek gerekiyor. Aziz Beyi İzmirli seçti, yüzde 50'nün üzerinde oyu var. Diğer belediye başkanlarını da öyle... Aziz Bey'i şahsi olarak hedefe koymak İzmir'e saygısızlık yapmak olur. Benden Aziz Bey ile ilgili bir şey duyamayacaksınız" şeklinde konuştu.