aşbakan Binali Yıldırım partisinin grup toplantısında konuştu. Yıldırım, referandum sürecini değerlendirdi. Ayrıca Başbakan Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı sonuçlar açıklanınca partiye davet edeceklerini açıkladı

 

İşte konuşmasından satır başları:


16 Nisan halk oylamasında bir kez daha tüm dünyaya olgunluk sınavı gösterdi. Siyasi tarihimizde yeni bir sayfa açılmıştır. Pazar günü kesin olmayan sonuçlara göre 49 milyon 791 bin seçmen sandığa giderek oy kullanmıştır. Katılım oranı yüzde 85 gibi rekor bir oranda olmuştur.

 

Sandıktan çıkan bu sonuçlar Türkiye ve millet kazanmıştır. Kaybeden yoktur. Kazanan sadece evet kampanyasına destek veren vatandaşlarımız değildir. Hayır diyen vatandaşlarımız da kazanmıştır. Demokrasimiz  güçlenerek sandıktan çıkmıştır.

 

En çok evet diyen Bayburt da en çok hayır diyen Tunceli de kazançlı çıkmıştır. Bugün kendimizi yenileme zamanıdır.  Bu biz siyasetçiler yüzümüzü geleceğe dönmemiz gerekiyor. Yeni şeyler söylememiz gerekiyor. Çok daha fazla çalışmamız lazım.

 

Halk oylamasına gölge düşürmeye çalışmak beyhudedir. Sonuca her kesimin saygı duyması gerekmektedir.  Milletin sözü üzerine söz söylemek yanlıştır. 

 

Geleceğe yürümekten vazgeçmeyeceğiz. Bütün vatandaşlarımıza bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Allah milletimize zeval vermesin. Türkiye'nin yolunu açık etsin.

 

Her seferind milletimizle buluştuk. Her gittiğimiz yerde millet bizi bağrına bastı. Siz milletvekillerimize de gayretli çalışmalarınız için ayrıca teşekkür ediyorum. Bütün yol arkadaşlarıma şükranlarıma sunuyorum. 

 

MHP, BBP ve HÜDA PAR yönetimi ve teşkilatlarına verdikleri destekten dolayı teşekkür ederim.  Oy oranlarından yola çıkarak milletin sözü üzerine söz söylemek  yanlıştır.

 

Bu arada Doğu ve Güneydoğu'dan gelen desteği birlik ve beraberliğimiz için verilmiş bir destek olarak görüyorum. 

 

Tabi teşekkürün en büyüğü kurucu Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a. Kendilerine şahsım ve partim adına şükranlarımı sunuyorum. 

 

Bazı hususlar hemen yürürlüğe girecek. Bazı hususlar da 3 Kasım 2019'da yapılacak seçimlerde yürürlüğe girecek. Resmi sonuçların açıklanmasıyla süreç başlayacak. Askeri yargı tamamen sona erdirilecek. 

 

Resmi sonuçların ilan edilmesiyle, kurucu genel başkanımızı partimize davet edeceğiz. 

 

Şeffaf ve berrak yönetim anlayışıyla hizmet edeceğiz. Partimiz evrensel siyasetin markası haline gelmiştir. 15 yılda sessiz devrimler yaptık.. Devlet ve vatandaş arasındaki itilaf alanlarını azalttık. 

 

Vesayet artıklarını milletin demokrasisinin başına bela olmaktan çıkaracağız.  

 

'Evet'i savunanlar da 'hayır'ı savunanlar da zaman zaman birbirini incitmiş olabilir. Şimdi onları tamir etme zamanıdır. Milletimiz fikrini söylemiştir, tercihini 'evet'ten yana kullanmıştır. Allah birliğimizi beraberliğimizi bozmak isteyenlere fırsat vermesin.

 

Bütün muhalif kesimlere bir çağrım olacak. Tartışmalar, seçim tartışmalarının tuzu biberi oldu. Bundan sonra enerjimizi ülkemizi daha istikrarlı olması için hazırlamak. 

 

Bize düşen daha çok çalışmak ülkemizin değerine değer katmak. (Vatan)