AK Partili Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, başkan yardımcıları ve AK Partili Belediye Meclis Üyeleriyle birlikte Milliyetçi Hareket Partisi Denizli İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Başkan Subaşıoğlu ve heyetini, MHP Denizli İl Başkanı Cafer Birtürk ve teşkilat üyeleri karşıladı. Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, AK Parti ile MHP'nin uzlaşmasıyla oluşturulan anayasa değişikliğini milletin onayına sunduğunu, referandum sürecinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin sergilediği tutumun tarihi bir adım olduğunu savundu.

Subaşıoğlu, ziyarette 16 Nisan'daki halk oylamasında 'Evet' çıkmasıyla birlikte Türkiye'de tarihi bir dönemeç yaşanacağını öne sürerek, "MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bu tarihi dönemeçte ilerde değeri anlaşılacak, takdir edilecek işe imza atmıştır. 16 Nisan'daki referandum ne Recep Tayyip Erdoğan'ın ne de Devlet Bahçeli'nin kişisel bir meselesi değil. Bugüne kadar bu işe emek vermiş sadece iki parti değil, rahmetli Turgut Özal'ı ve Alparslan Türkeş'i yad etmek gerekir. Bu sistem değişikliğini getirmek bugüne ve bu iki partiye nasip oldu. Devlet Bahçeli'ye, mecliste bu paketin çıkarılmasında emeği geçen tüm milletvekillerine ve Milliyetçi Hareket Partisi teşkilatlarına bu birliktelikten dolayı çok teşekkür ediyorum" dedi.

MHP İl Başkanı Cafer Birtürk de Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu ve heyetinin ziyaretinden dolayı kendilerine teşekkür etti. Birtürk, milli birlik ve beraberliğin altını çizerek Yenikapı mitinginin ruhunun sürdürülmesi gerektiğini anlattı. Başkan Subaşıoğlu, ziyaret sonunda MHP Denizli İl Başkanı Cafer Birtürk'e özel olarak hazırlanan Osmanlı arması, Birtürk de Başkan Subaşıoğlu'na Türk Bayrağı hediye etti.(DHA)