Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın 100 günlük faaliyet raporunu açıkladığı basın toplantısında Karşıyaka Stadı ile ilgili yaptığı açıklamalara, AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu’ndan sert tepki geldi. Tugay’ın, “Belediyenin sürece hukuki müdahalesi yok” diyerek, Karşıyaka halkına yalan söylediğini belirten Başkan Çiftçioğlu, dosya numaralarını da vererek, açılan davaları kamuoyu ile paylaştı. Başkan Çiftçioğlu, “Sayın Tugay, Alsancak sokaklarında çayını içerken, AK Parti milletvekilleri stadın yapılması için canla başla mücadele ediyordu. Tugay, bir de ‘Hükümet stadı yapmayacaksa araziyi geri versin’ diyerek, sahte kahramanlığa soyunuyor. Bir çivi bile çakamayacağını cümle alem biliyor” dedi.

AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu, açılan tüm dava ve yapılan itirazlara rağmen hükümetin, Karşıyaka Stadı’nın yapımı konusundaki kararlılığını asla kaybetmediğini söyledi. Belediye Başkanı Cemil Tugay ile daha önce yaptığı görüşmede, stat konusunu basın önünde konuşmama, süreci siyasi açıklamalara kurban etmeme kararı aldıklarını belirten Çiftçioğlu, Tugay’ın sözünde durmadığını ve gerçek dışı açıklamalarla da kamuoyunu yanılttığını belirtti.

BUGÜNE KADAR KULÜP İÇİN NE YAPTIN?

Tugay’ın, ilk defa sağlıklı işleyen süreci baltalamak istercesine stat konusunda yanlış bilgiler verdiğini ifade eden Başkan Çiftçioğlu, "100 günden bu yana Karşıyaka Spor Kulübü’ne, ‘cek-cak’ ve camiaya sevecen gelecek sahte mesajların dışında, belediye olarak hangi yardımı yaptın Cemil Tugay? Taraftarlara 2019-2020 sezonunda futbol şubesinin tüm giderlerinin belediye imkanları ile üstleneceğini dilden dile dolaştırdın. Şu ana kadar futbol şubesi için ne yaptın?” diye konuştu.

‘HUKUKİ MÜDAHALE OLMADI’ AÇIKLAMASI KESİNLİKLE YALAN

Karşıyaka Stadı'nın yapımının gecikmesinde, CHP'li belediyeler tarafından açılan davaların da etkili olduğunu ifade eden Başkan Çiftçioğlu, “Karşıyaka Belediyesi’nin, Ankara 3. İdare Mahkemesi’ne 2014/1021 esaslı dosya numarası ile ihalenin iptali ve yürütmenin durdurulması talepli açtığı dava var. Sadece bu kadar da değil. Büyükşehir Belediyesi’nin de Ankara 18. İdare Mahkemesi’ne 2014/1430 esaslı dosya numarası ile ihalenin iptali ve yürütmenin durdurulması talebiyle açtığı dava mevcut. Tüm bunlara rağmen Tugay’ın stat konusunda yaptığı açıklamaların kabul edilebilir tarafı yok” dedi.

MEVKİ SARHOŞLUĞUNA KAPILDI: ZÜBÜKZADE KARAKTERİ DOĞUYOR

Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın “zübük” siyaset anlayışıyla hareket ettiğini belirten Başkan Çiftçioğlu, “Sen çayını Alsancak sokaklarında içerken, AK Parti milletvekilleri bu süreçleri atlatmak için canla başla mücadele ediyordu. ‘Hükümet stadı yapmayacaksa araziyi geri versin’ açıklaması, sorumluluk makamında olmasına rağmen sahte kahramanlığa soyunan Cemil Tugay için talihsizlik olmuştur. Tugay, her şeyden önce Karşıyaka Belediyesi adına, beş yıllık zaman kaybının özrünü dilemeli. Cemil Tugay’ın açıklamalarını gördükçe, aklıma rahmetli Kemal Sunal’ın canlandırdığı 'Zübükzade' karakteri geliyor. Tugay’ın mevki sarhoşluğuna kapılıp yaptığı gerçek dışı açıklamaları kınıyorum” diye konuştu.

Önümüzdeki hafta belediye meclis üyeleri ile birlikte Karşıyaka Belediyesi’nin yüz günlük çalışma performansını, düzenleyecekleri basın toplantısı ile değerlendireceklerini kaydeden Çiftçioğlu, kamuoyunun yanlış yönlendirilmesine asla müsaade etmeyeceklerini belirtti.