Mesajında; bir ülkenin medeniyet ve geleceğinin teminatı olan eğitimin, öğretmenlerin güvencesinde olduğunu vurguladığı mesajında; “ Bir dört duvarı, okulu anlamlı kılan öğretmenlerimizdir; bir ülkeyi de eğitim aşkı ve bu aşkı taşıyan vatansever öğretmenlerimizle geleceğe taşıyabiliriz. Tüm öğretmenlerimizin gününü kutluyor, ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Öğretmenlerin; bir ülkenin tarihini ören tüm gelişmelerdeki önemli payına dikkat çeken Başkan Delican; mesajında şu ifadelere yer verdi;

 

Geleceği ören ustalar…

“Öğretmenlerimiz; bugünün ve geleceğin güvencesi olduğu kadar; geçmişimizin de yaratıcı unsurları olmuştur. Tarihimiz, onların bilgi ve öngörülerini aktardığı nice kahramanlar, bilim insanları ve bize bugün sahip olduğumuz pek çok ulvi değeri aktaran liderler yetiştirmişlerdir. Milletimizin sahip olduğu ortak değerlerini, tarihimizin birleştirici gücünü ve eğitimde bilimin ağırlığını sağlamamız, bunları korumamız öğretmenlerimizin çaba ve özverileri ile çok daha etkili ve kolaydır. Bir çocuğa, ruh, kişilik kazandıran, bilgiyle donatarak geleceğe hazırlayan öğretmenlerimiz, aslında bir milletin geleceğini ören ustalardır.”

“Bir anne babanın evladı için telaşı, büyüme ve gelişmesine yönelik kaygısı, öğretmenlerimizin şefkatli ve bilge ellerinde güvene dönüşür. Her birine minnet ve şükran borçluyuz.” diye konuşan AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; sözlerini şöyle sürdürdü; “Karanlık yapılara, bölücü ve milli değerlerimizi yok sayan anlayışlara karşı, başta çocuklarımız ve gençlerimiz olmak üzere; tüm toplum kesimlerini uyandıran da yine öğretmenlerimizdir. Onların birleştirici ve pek çok konuda etkili gücü, en önemli değerimizdir. AK Parti iktidarı olarak; eğitimi ezberci ve tektip anlayıştan uzaklaştırarak; düşünce, bilim ve teknik zeminine yerleştirme çabamız da bundandır. Elbette, öğretmenlerimizin de aktif olması, atamaları ve çalışma koşullarının düzenlenmesi içinde bugüne kadar olduğu gibi gündemimizdir. Onların refahı ve hak ettiği değeri almaları hükümetimizin hassasiyetle ele aldığı bir konudur.”

 

Millet Mektepleri ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk…

Mesajında; 24 Kasım 1928’de, bir milletin yeniden ayağa kalkışında, kendi kültürünü, dilini ayağa kaldıracak milli mekteplerin devreye girmesinin; büyük önem taşıdığına dikkat çeken AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; aynı tarihte ‘Başöğretmenlik’ ünvanını alan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ve Cumhuriyetin ilk öğretmenlerine de minnet borçlu olduklarını kaydetti. Başkan Delican Öğretmenler Günü mesajında, ayrıca şu düşüncelere yer verdi; “ ‘Ya öğrenen ya öğreten ya da ilmi seven ol’ diyen Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed; aslında bilgi sahibi olmanın ve eğitimin tüm taraflar açısından önemini vurgulamışlardır. Ne kadar doğrudur. Bir ortak kalkınma, büyüme ancak böyle mümkündür. Bizler de bu çaba içindeyiz. Başta öğretmenlerimiz olmak üzere; eğitim çatısının tüm taraflarını bir arada düşünerek hareket etmekteyiz. 2023 hedefimizin en büyük lokomotifi de budur. Bu nedenledir ki hükümetimiz; öğretmenlerimizin saygınlığını hak ettikleri konuma yükseltme, müfredatı da geleceğin ve toplumun ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak geliştirme çalışmalarını sürdürmektedir. 

 

Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizde ve yurt dışında görevler yapan öğretmenlerimizi, öğretmen namzeti olan kardeşlerimizi inanç ve saygıyla selamlıyorum. Şehit olan öğretmenlerimizi, ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi saygı ve minnetle anıyorum.