10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yapan AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, Türk milletinin kendi ülkesi ve dünya insanı için demokrasiden, temel hak ve özgürlüklerden yana bir millet olduğunu belirtti. İnsan haklarına saygılı, demokratik bir hukuk devleti olarak, terörle mücadele noktasındaki kararlılığın süreceğini belirten Delican şöyle dedi:

 

"Birleşmiş Milletler'in 68 yıl önce bugün kabul ettiği İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ni ilk kabul eden ülkelerden biri Türkiye olmuştur. Dünya üzerindeki tüm insanların, başta insan olmaktan ve doğuştan sahip olduğu temel hak ve özgürlükler olmak üzere, vatandaşlık haklarını düzenleyen bu beyanname, hükümetimizin politikalarında kendisini daima göstermiştir. Toplum ve devlet düzeni içinde; insanların temel hak ve özgürlüklerinde eşitliğin sağlanması ilkesi ve hedefi dün olduğu gibi, bugün de ortadadır. Gerek yasal düzenlemelerimizde gerekse uygulamalarımızda kendisini gösteren bu hassasiyet, yakın geçmişte, 15 Temmuz hain darbe girişiminde ve sonrasında milletimizce daha da büyük bir şuurla ortaya konmuştur. Bu hain saldırı; anayasal düzenimize, temel hak ve özgürlüklerimize yönelik yapılmıştır ve gerek Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Binali Yıldırım ve hükümetimiz gerekse milletimiz gösterdiği tarihi kararlı ve dik duruşu ile; istiklali ve istikbalimizi koruduğu gibi, temel hak ve özgürlüklerimize de sahip çıkmıştır. Milletimiz bunu canı pahasına yapmış, demokrasiden yana tavrını sözde kalmayacak biçimde şehit olarak, gazi olarak ortaya koymuştur. Terörle mücadelemiz; FETÖ ile sınırlı değildir. Bugün; PKK, DEAŞ ve DHKP-C gibi eli kanlı terör örgütlerinin ülkemiz üzerinde tehdidi aşan ihlal ve saldırıları ile de karşı karşıyayız. Her şeyden önce; bir insanın yaşama hakkını kirli oyunlarla elinden alan terör illeti ile mücadelemiz anayasal düzen içinde ve uluslararası hukuk çerçevesinde sürmektedir. Bütün dünya ülkelerinin terörle mücadele etmesi, evrensel insan haklarının korunması noktasında elzem hale gelmiştir. 

 

Ulusal ve uluslararası politikalarımız da; insanlık onurunu, insan ve vatandaş olmaktan kaynaklı hakların korunması; mağdurun, mazlumun yanında olmak çerçevesinde ortaya konmaktadır. Milletimiz için olduğu kadar; komşularımızın da maruz kaldığı hak ihlali, terör gibi mağduriyetlerinde gösterdiğimiz duyarlılık; batılı ülkelerin eleştirilerini de boşa çıkarmaktadır. Dini, dili, inancı, ekonomisi ne olursa olsun insanlık onuru en önemli değerdir. Bizler; bunu korurken; hakların geliştirilip uygulanması noktasındaki kararlılığımızı da koruyacağız. AK Parti Hükümeti; bir insanın, başta hayatta kalması ve insan gibi yaşaması için; eğitimden sağlığa, sosyal güvenceden toplumsal huzurun tesisine kadar her türlü fedakarlığı ve mücadeleyi ortaya koymaya devam edecektir.