EGE MECLİSİ - AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci'nin İzmirliliği konusundaki tartışmalara tepki göstererek, "En iyi İzmirli, İzmir’e en iyi hizmet edendir. İzmir'e yapılan hizmete bakıldığında Nihat Zeybekci, Kocaoğlu’ndan daha fazla İzmirli" diye konuştu.

İzmir'in Gaziemir ilçesinde geçen cumartesi günü Zeytinpark Yaşam Korusu'nun açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci'nin de kendisi kadar İzmirli olduğunun söylenmesine değinerek, "Siz 'Aziz Kocaoğlu kadar İzmirli' gibi kendinize bir yafta takmak istiyorsanız, İzmir'i Kordon'da içilen iki kadeh rakıya indirgersiniz. Siz bu kadar İzmirli olursunuz. Kimsenin değerlerini, kimsenin iki kadeh rakıya indirmeye hakkı da yoktur, haddi de değildir. Bunun herkes tarafından böyle bilinmesi gerekir" dedi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, Kocaoğlu'nun bu sözleri üzerine yaptığı yazılı açıklamada şöyle dedi:

"Kimsenin İzmir’i iki kadeh rakıya indirgediği yok. Kocaoğlu’nun yaptığı niyet okumaktır. Kısır döngü üzerinden siyaset yapmak İzmir’e hiçbir şey katmaz. En iyi İzmirli, İzmir’e en iyi hizmet edendir. İzmir’de yaşamasa da kentin çıkarını ve geleceğini düşünen, kente yatırım yapandır. Biz kimsenin inancına, yaşam tazına da müdahale etmeyiz. Ama sanki böyle bir durum varmış gibi yapıp, her seçim öncesi de bunu kullanmaya çalışan CHP’dir. AK Parti olarak İzmir’e nasıl katkı koyarız, bu güzel şehri nasıl hak ettiği yere getiririz diye düşünüyoruz. Kimse Binali Yıldırım İzmirli değil diyebilir mi? İzmir’e büyük katkı koyan, bugüne kadar yapılmayan projelerin hayata geçmesini sağlayan Binali beyin, İzmir’de hakkı yoktur diyebilir miyiz? Aynı şekilde Sayın Zeybekci de özellikle bakanlık döneminde İzmir iş dünyasına çok yardımcı oldu. İzmir’in önünü açan birçok projeye destek verdi. Sayın Zeybekci’nin İzmir’e katkısı, Kocaoğlu’ndan daha fazladır." (DHA)