EGE MECLİSİ - AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, Türkiye Büyük Millet Meclisi Bütçe Görüşmelerinde, TÜRKAK’ın 2018 yılı bütçesi üzerine bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasında gündeme ilişkin önemli başlıklara da değinen Sürekli, eski Başbakanımız Mesut Yılmaz’ın oğlunun vefatından duyduğu üzüntüyü dile getirerek ailesine başsağlığı dileğinde bulundu

 

“Bir Karşıyakalı Olarak, Tüm Karşıyakalıların Gününü Kutluyorum”

Kendisinin de bir Karşıyakalı olduğundan bahseden Sürekli, Karşıyakalıların, Dünya Karşıyakalılar Günü’nü şu sözlerle kutladı: “Biz 19 Aralık’ı Dünya Karşıyakalılar Günü ilan ettik ve yarın Aralık’ın 19’u. Tüm hemşerilerimin Dünya Karşıyakalılar Günü’nü kutluyorum. Karşıyaka’ya buradan selam olsun. Bütçe görüşmeleri dolayısıyla aranızda bulunamayacağım ama gününüzü kutluyorum.”

Karşıyaka Spor Kulübü’nün Cumhuriyet tarihinde de önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Sürekli, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Karşıyaka Spor Kulübü gerçekten çok önemli bir spor kulübüdür. Cumhuriyet’imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, kulübümüzü iki kere ziyaret etmiştir. Son ziyaretinde 1926 yılından sonra kulübümüze, Ay-Yıldızlı armayı taşıması için yetki vermiştir. Karşıyaka Spor bu yetkiyi alan ilk ve nadir kulüplerden birisidir. Bunu buradan net olarak ifade ediyorum; Hemşerilerim merak etmeyin, Karşıyaka Spor Kulübü düşmeyecek, bir olacağız, beraber olacağız ve mücadelemizi sonuna kadar devam ettireceğiz. Şirketleşme çalışmalarında elimizden geleni yapıyoruz ve herkesi Karşıyaka Spor kulübüne destek olmaya çağırıyorum. Bu kulübü ayakta tutalım diyorum ve hemşerilerime selam gönderiyorum.” 

“Parti Ayırımı Gözetmeksizin Parlamentomuza Teşekkürlerimi Sunuyorum”

Konuşmasına başlamadan, Amerika’nın Kudüs’ü İsrail’in Başkenti olarak tanıma kararına karşı, Genel Kurul’un aldığı ortak karara ilişkin bir teşekkür borcu olduğunu belirten Sürekli şunları söyledi: “Konuşmama başlamadan önce, Parlamentomuza bir teşekkürüm olacak. Geçen hafta fazla değinilmedi, çünkü gündem yoğundu. Bu Parlamento çok önemli iki bildiri yayınladı. 6 Aralık’ta 33. Birleşim’de, Amerika Birleşik Devletleri’nin Kudüs’ü İsrail’in Başkenti olarak kabul etmesiyle ilgili yok hükmündeki kararına karşı, Meclis’te grubu bulunan dört parti ile birlikte ortak bir bildiri yayınlayarak ABD’nin bu kararının Türkiye tarafından tanınmadığını söyledi”. 

“Birlik ve Beraberlik İçerisinde Bu Zorlu Süreçten Emin Adımlarla Geçeceğiz”

Parlamentoya teşekkür etmesini sağlayan bir diğer sebebin de İslam İşbirliği Teşkilat’ının aldığı kararın Meclis’teki tüm gruplar tarafından eksiksiz olarak desteklenmesiyle ilgili olduğunu söyleyen Sürekli sözlerine şu şekilde devam etti: “Yine bu parlamento, 13 Aralık’ta İslam İşbirliği Teşkilatı toplantısında kabul edilen bildirilere destek bildirisi yayınladı. Bu birliktir, beraber olmaktır. Bir ve beraber olarak coğrafyamızdaki bu sıkıntılı süreçten emin adımlarla geçeceğiz.

“Maduro’nun Kararlı Duruşu Takdire Şayandı”

Kendisinin Venezuela Dostluk Grubu Başkanı olduğunu hatırlatan Sürekli, İslam İşbirliği Teşkilatı’nın toplantısında, bazı İslam ülkelerinin seslerinin tabiri caizse cılız çıkmasına rağmen, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun Amerika’nın yok hükmündeki kararına karşı gösterdiği tavrı ile alakalı memnuniyetini şu sözlerle dile getirdi: “Ben Venezuela Dostluk Grubu Başkanıyım. İslam İşbirliği Teşkilatı toplantısına on beş saat yoldan gelip, orada en hararetli, en etkili konuşmalardan birini yapıp, ABD’nin yok hükmündeki Kudüs kararına karşı net tavrını ortaya koyan Venezuela Devlet Başkanı Maduro'ya çok teşekkür ediyorum. Kendilerinin bu tavrı takdire şayan bir davranış şeklidir”.

“Filistin’de Haklarını Aramak Adına Mücadele Eden Kardeşlerime Selam Olsun”

Kudüs ile ilgili birkaç selamlaması olduğunu da belirten Sürekli şunları söyledi: “Kudüs ile ilgili birkaç selamlamam da olacak elbette. Filistin’de Kudüs ile ilgili protestolara katılan, on altı yaşındaki Fevzi El Cüneydi’ye selam olsun, gözaltına alınan Down Sendrom’lu Muhammed El Tavil’ye selam olsun. Engelli olarak o gösterilere katılan ve şehit olan Ebu Süreyya’ya selam olsun, kendisine Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. 

Gündeme ilişkin değerlendirmeleri bittikten sonra, TÜRKAK(Türk Akreditasyon Kurumu) ile ilgili konuşan Sürekli, konuşmasına TÜRKAK’ın kurulma maksadını ve tarihini anlatarak başladı, şu ifadeleri kullandı: “Türk Akreditasyon Kurumu, AB uyum sürecinde teknik alanın düzenlenmesine yönelik olarak oluşturulan kurumlardan bir tanesi olup ülkemizde kalite altyapısının geliştirilmesi, ürün ve hizmetlerin güvenilirliğinin sağlanması ve uluslararası ticaretin arttırılması maksadıyla 4457 sayılı kanunla 1999 yılında kurulmuştur”.

TÜRKAK’ın geçmişten günümüze kadar geçen sürede 1472 uygunluk değerlendirme kuruluşunu akredite ettiğini ve verilen akreditasyon hizmeti sayesinde, ülkedeki kalite altyapısının yükselmekte olduğunu belirten Sürekli bu durumun önemine dikkat çekti ve şunları söyledi: “Yükselen bu altyapı sayesinde piyasada bir güven ortamı oluşmaktadır. Kaliteli ürün ve hizmet yaygınlaşmakta, ülkemizde üretilen mal ve hizmetlerin uluslararası geçerliliği sağlanmaktadır” 

Akreditasyon, uygunluk değerlendirme kuruluşlarınca gerçekleştirilen çalışmaların ve uygunluk teyit belgelerinin güvenilirliğini ve geçerliliğini desteklemek amacıyla oluşturulmuş bir kalite altyapısıdır. TÜRKAK hakikaten çok faydalı bir kurumdur ve uluslararası standartların bekçiliğini yapmaktadır.

“TÜRKAK 2004 Yılından Beri Başarılı Faaliyetlerini Kendi İmkanlarıyla Sürdürmektedir”

TÜRKAK’ın devlet hazinesinden destek almadığı gibi, yaptığı çalışmalarla da bütçeye katkı sağladığından bahseden Sürekli, konuya ilişkin şöyle konuştu: “TÜRKAK’ın bir diğer faydalı yönü daha vardır ki gerçekten takdir etmemek mümkün değildir. Kurum, 2004 senesinden beri hazineden bir gelir talebi içinde olmadan kendi imkanlarıyla faaliyetlerini başarılı bir şekilde sürdürmektedir. Geçen yıldan 2017 Kasım ayına kadar 37 Milyon TL geliri, 22 Milyon TL gideri vardır. Biz yine bu sene de kendilerine 17.560,000 TL gelir tahsis ettik. Bu parayı da kullanmayacaklar ve kurum kendisini finanse edecek. 

“Gönül Coğrafyamızda da Hizmet Veriyorlar”

Sürekli, TÜRKAK’ın sadece Türkiye’de hizmet vermediğini de şu sözlerle dile getirdi: “Bahsettiğim kurum sadece Türkiye’de değil,  gönül coğrafyamızda da hizmet vermekte ve aynı zamanda eğitim faaliyetlerine de gerekli önemi göstermektedir”. 

Sürekli, TÜRKAK’a teşekkür ederken, başarılarının devam etmesi temennisinde bulunmayı da ihmal etmedi.