İl Başkanı Kadem Mete, hedeflerinin en az 3 milletvekili çıkarmak olduğunu belirterek, "Bu yıl bize 2 milletvekili yetmez. Bu dönem en az 3 milletvekiline ihtiyacımız var" dedi.

 

AK Parti Muğla milletvekili adaylarının tanıtımı için Menteşe Öğretmenevi'nde toplantı düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan programın açılış konuşmasını İl Başkanı Kadem Mete yaptı. Mete, hedeflerinin Muğla'dan en az 3 milletvekili çıkarmak olduğunu belirterek, "Bu yıl bize 2 milletvekili yetmez. Bu dönem en az 3 milletvekiline ihtiyacımız var. Halkımızın kabul ettiği başkanlık sistemini şimdi yönetme zamanı geldi. Cumhurbaşkanımızı Türkiye'nin ilk başkanı yapacağız. Muğla'dan 7 milletvekili adayımız var. Hepsi de çok tanıdığınız isimler. 24 Haziran'ın son anına kadar çalışarak, Ankara'ya Muğla'dan 4-5 milletvekili göndereceğiz. Seneye yerel seçimler var. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçim sürecinde Muğla olarak öyle bir tablo çizmeliyiz ki, kimsenin aklında bir şüphe kalmasın. Bu tablonun ardından Büyükşehir Belediyesi'ni de alacağız" dedi.

AK Parti Muğla 1. sıra milletvekili adayı Mehmet Yavuz Demir ise, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Milas'a önem vermesinden dolayı ilk sıra adayı olarak kendisine teveccüh gösterildiğini belirterek, "Bize gösterilen bu teveccühe büyük bir karşılık vermemiz lazım. Hemşerilerimin ilk günlerden bu yana ilgisine çok teşekkür ediyorum. Benim önceliğimin hemşerilerimizin, sivil toplum kuruluşlarımızın sorunlarını en kısa sürede çözebilmek. Yapı olarak sorunları hemen çözüme kavuşturmaktan mutluluk duyan biriyim" diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından milletvekili adayları; Güllük'ün eski belediye başkanı Mehmet Yavuz Demir, yerel gazete sahibi Yelda Erol Gökcan, esnaf Muhittin Kayabaş, doktor Hüseyin Zafer Alkaya, yönetici Eylem Tan, avukat Kadir Dağlı ve üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Arif Sert özgeçmişleriyle partililere tanıtıldı. Adaylar, teşkilat üyeleriyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. (AK Parti Muğla Basın Bürosu)