Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adayı olacağını belirterek, "Benim kanaatim Kılıçdaroğlu, adalet mitingi değil, bir adaylık mitingi yaptı. Adalet yürüyüşü değil, adaylık devşirme yürüyüşü yaptı" dedi.

Bozdağ, TRT Genel Müdürlüğünde gazete ve televizyonların Ankara  temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Bozdağ, "2019'da Sayın Kılıçdaroğlu değil de Sayın İlhan Kesici’nin  aday olacağı konuşuluyor." sözleri üzerime, şunları kaydetti:

 "Benim kanaatim Kılıçdaroğlu kendi aday olacak. Adalet yürüyüşüne  bakarsanız, psikolojiyi siz benden iyi biliyorsunuz. Konuşmalarına baktığımız  zaman 'Ben planladım, ben yaptım, ben yürüdüm' diyor. Sürekli 'ben, ben'  konuşuyor. Vatandaşlarımıza hitap ederken de 'ben’i öne çıkarıyor. CHP'den ayrı  bir Kılıçdaroğlu figürü ortaya çıkarılıyor. CHP'ye antipatisi olan vatandaşlar  oraya oy vermeyebilir ama Kılıçdaroğlu'nu oradan soyutladığınızda ayrı. Arkadaki  rakamları büyük göstererek orada bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Kurultay  falan da yapacaklar, başka şeylerle beraber. 

Benim kanaatim kendisi 2019'da adaylık için zemin hazırlıyor. Bu  mitingi de adaylığının ilk ilan adımıdır. Orada muhafazakar kesime, başka  kesimlere mesaj veriyor. 'Ben sizin hepinizin hamisi olacağım' diyor. Adalet  mitingi değil kesinlikle adaylık mitingiydi. O adaylık mitingi, çok açık yani.  Şimdi diyelim seçime gidiyoruz 2019’da. Siz iktidara talip olmazsanız milleti  size niye oy versin? Partinin genel başkanı aday olmazsa 'ben iktidar  istemiyorum' demektir. O zaman sen iktidar olmak istemiyorsan ben sana niye oy  vereceğim, niye senin peşinden gideceğim? İktidara talip olmayan bir parti genel  başkanı siyaset yapabilir mi? Siz partinin liderisiniz, sıradan biri değilsiniz.  'Ya biz kazanamayız, kaybederiz, ortak  bir aday bulalım'. Ortak aday buldunuz,  sonuç ortada. Biraz farklı düşünen çevreler olabilir ama iktidara talip olmayan  bir partinin parlamentoda temsili de bugünkü gibi olmaz."

"Kılıçdaroğlu yüzde 49'u çantada keklik görüyor"

Hayır oylarının, Kılıçdaroğlu'nun halktaki karşılığını ortaya koyan  bir gösterge olmadığına dikkati çeken Bozdağ, "Şimdi bu yüzde 49'u hep kendisine  yazıyor ya. Nasıl yazıyor? Bunun içinde CHP'nin oyu kaç? Yüzde 25-26 diyelim.  HDP’nin oyu da belli. İkisini topladığınızda diyelim ki yüzde 37-38.  Cumhurbaşkanı seçilmek için 50+1 lazım. Kimden alacak bu oyu? AK Parti'li veya  MHP'lilerden alacak. Kaldı ki HDP'den aldığı oyun aynısını cumhurbaşkanı  seçiminden alacağının garantisi de yok. CHP'den de az da olsa farklı tercihler  yapan seçmenler olabilir. Şimdi bu matematik üzerinden gittiğinde, yarın  cumhurbaşkanı seçimi söz konusu olduğunda AK Parti içinde sistem değişikliğine  karşı olduğu için 'hayır' diyen seçmenler veya MHP içinde sistem karşıtlığı  nedeniyle veya başka saiklerle hayır diyen seçmenler, Cumhurbaşkanımız Erdoğan  ile Kılıçdaroğlu'nun yarıştığı bir seçimde Erdoğan mı diyecek, Kılıçdaroğlu mu  diyecek? Herkes yazıyor bunu. Sayın Kılıçdaroğlu da bu yüzde 49'u çantada keklik  görüyor." değerlendirmesinde bulundu.(Vatan)