EGE MECLİSİ - CHP Konak, İzmir Konak Meydanı'nda yaptığı basın açıklamasında AK Parti iktidarını eleştirdi. 16 yıllık iktidarın yönetimininin eleştirildiği açıklamada, "AKP iktidarının, 16 yıldır ülkemizde yarattığı tahribatları altına süpürdüğü halıyı bulduk" diyerek AK Parti iktidarına gönderme yapıldı.

 

CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu tarafından yapılan basın açıklamasına, Milletvekili Adayı Ezgi Deniz Urunga, Konak Belediye Meclis üyeleri, Konak Kadın Kolları Başkanı Nurten Serhadbeyli ve yönetimi, Konak Gençlik Kolları Başkanı Orçun Altanhan ve gençlik örgütü, partililer ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

İşte o açıklama:

"On altı yıllık AKP iktidarının sonuna geldiğimiz bu günlerde bu süreç boyunca ortaya konan kötü yönetimin, başarısız politikaların, plansız ülke yönetiminin nelere yol açtığını sizlerle paylaşmak ve bunları nasıl halının altına süpürülmek istendiğini paylaşmayı görev biliyoruz. 

Ne yazık ki yapılan tüm hata ve yanlışların bedelini halkımız ödemektedir. İşlerin kötüye gittiğini anlayan iktidar partisi, erken seçim ile her şeyin üzerini kapatmak istemiştir. Fakat bunca yıl biriken bu sorunlar artık üzeri örtülemeyecek bir boyuta ulaşmıştır.

Toplumsal barış ve refah ortadan kalkmıştır. AKP iktidarı gelir adeletinin bozulmasını sağlamıştır, işsizlik alıp başını gitmiş, özelleştirme masaları ile iş imkanları kısıtlanmış, ücretli çalışanların maaşları taşeron yasaları ile eritilmiş, atamayan öğretmenler, genç işsizler artık yüz binleri bulmuştur, yoksulluk ve yolsuzluk artmış, büyük vergi yükleri vatandaşın sırtına yüklenmiştir. Benzin, temel besin maddeleri, elektrik, ısınma, barınma ateş pahası halini almıştır.

Halka kemer sıkmayı, vergi yüklerini reva görenler kendilerine kaymaklı ihaleleri, sınırsız örtülü ödenek harcamalarını, saray yaşamlarını uygun bulmaktadırlar. Peşkeş çekilen kupon arsalar, parsel parsel satış uygulamaları ile kendinden olana imar zenginlikleri sağlanırken, vatandaşın sorunları görmezden gelinmiştir.

Ülke ekonomisini yıkıma uğratan iktidar, yönetim başarısızlığını örtmek adına OHAL'e baş vurmuş, ülkeyi KHK'lar ile yönetmeyi uygun bulmuş, keyfi yargı kararları, adaletsiz uygulamalar ve ifade özgürlüğü baskı altındadır. Rektörler, belediye başkanları, işten çıkarmalar, görevden almalar iktidarın ülkeyi idare etmekte ki sopası halini almıştır.Ergenekon, balyoz ve daha nice kumpası kuran FETÖ suç örgütü bu imkanları yine bu iktidar sürecinde bulabilmiştir.

Ülkemizin geleceği olan gençlerimizin eğitimi konusunda durum ise hiç farklı değildir. Adaletsizlik bu alanda da kendini göstermekte sınav soruları çalınmakta, her yıl sınav sistemleri değişmekte, niteliksiz bir eğitim anlayışı ortaya konmaktadır.Eğitim kısmen özelleşmiş, dünya standartlarının çok altına sürüklenmiş, dar gelirli aile çocuklarının asla ulaşamayacağı duruma getirilmiştir. Çocuklarımız Ensar vakıflarına, cemaat yurtlarına mahkum edilerek onarılmaz travmalara mahkum edilmiştir. 

Sağlık sistemi çökmüş, katkı payı ile üzeri örtülü olarak paralı hale getirilmiş, ilaç ihtiyacı ek ödemelere bağlanmış, doğru ve hızlı sağlık hizmeti ancak özel hastaneler ile sağlanabilir duruma gelmiştir. Sağlık konusunda çözüm yolu olarak şehir hastaneleri kurma yoluna giden iktidar kendine yine ihale ve imar fırsatlarını yaratmaktan çekinmemektedir.

Köprü yaptım, yol yaptım, üniversite yaptım diye övünen iktidar, halkın omuzlarına kurduğu köprülerle, niteliksiz ve yandaş üniversitelerle,  hangi iktidar olursa olsun yapmak zorunda olduğu bir kamu hizmeti olan yollar ile yine oy avcılığı yapmanın ve sorunları halının altına atmanın yollarını aramaktadır.

Medya havuzları işte bu halkın acıları ile kurulan çıkar düzeninin karanlık çukurlarıdır. Bu karlı ve adaletsiz düzeni yaratan AKP iktidarının şüphesiz yandaşlarıdır. Basın özgürlüğünün yok edildiği bir ortamın yalan makineleridir. 

Artık YETER, ülkeyi büyük bir yıkıma sürükleyen AKP iktidarından ve onun yalanlarının medyasından sıkıldık. Yapılanları halının altına süpürülmesine izin vermeyeceğiz. Biz halkımız için refah ve güzel yarınlar istiyoruz. Bu seçim umudun seçimi olacağını biliyoruz. On altı yıllık AKP karanlığının son bulacağı bu seçim için hep birlikte halının altını da üstünü de temizlemek için iktidara yürüyoruz." (CHP Basın Bürosu)