EGE MECLLİSİ - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin yapımı tamamlanan ve devam eden 40 yatırımın açılışı ve temel atma töreni için Muğla’ya geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir dizi açılış ve temel atma töreni için Muğla’ya geldi. Uçak ile Milas-Bodrum Havalimanına gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu havalimanında Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak karşıladı. 

Havalimanından otobüs ile Menteşe ilçesindeki Muğla Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi salonuna gelen Kılıçdaroğlu, burada basına kapalı iki toplantı gerçekleştiriyor. CHP’li 120 il ve ilçe belediyelerin ulaşım birimleri ile ‘Ulaşım Çalıştayı’na katıldı. Kılıçdaroğlu ardından yine basına kapalı olarak gerçekleştirilecek olan muhtarlar toplantısı gerçekleştirecek.

Ulaşım Çalıştayı’nda Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun konuştu. Torun konuşmasında CHP’li belediyeler olarak bir araya geldiklerini ve vatandaşlara hizmet anlamında ortak bir program ortaya koyduklarını açıkladı. Torun ayrıca, çalıştaydan çıkan sonucun bir kitapçık haline getirilerek CHP’yi belediyelere dağıtımının yapılmasını istedi.

Ulaşım çalıştayının ardından ara verildi. Aranın ardından CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu muhtarlar ile yine aynı salonda toplantı yapacak ve toplantının ardından Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 2014 yılından bu yana gerçekleştirdiği yatırımların açılışını, devam eden yatırımlar ve yeni yapılacak yatırımların temelini atacak. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 2014 yılından bu yana gerçekleştirdiği yatırım miktarının 782 milyon TL olduğu, 2018 yılında da 426 milyon TL yatırım planladığı açıklandı. '48 Dev Proje' olarak adlandırdığı yatırımlar arasında 2 bin 260 kilometre yol çalışmasının 360 milyon TL, Büyükşehir Makine İkmal binası 7 milyon 400 bin TL, Menteşe İlçesi Otogar işinin 11 milyon 168 bin TL, MUSKİ Ölüdeniz Arıtma Tesisisin 21 milyon 569 bin TL, Milas Katı Atık Düzenli Depolama Tesisinin 25 milyon TL olduğu açıklandı. (DHA/İHA)