EGE MECLİSİ - İzmir'in Kiraz ilçesinde küçük yaşta kız çocuklarının kaçırılması ve yaşanan mağduriyetlerle ilgili açıklama yapan CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı, Kiraz'ın kadın Belediye Başkanı'na da tepki gösterdi. Balcı, "Bir kadın olarak onun kız çocuklarının duygularını daha iyi anlaması ve sahip çıkması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı, çocuk yaşta evliliklerdeki artışa dikkat çekerek, erken yaşta zorla evlendirilen kız çocuklarının mağduriyetlerini gündeme taşıdı. Kiraz'da kaçırılan küçük yaştaki kız çocuklarına vurgu yapan Balcı, şöyle konuştu: 

"Biz toplumun yarısı olan kız çocuklarımızın daha büyümeden; çocukluklarını yaşayamadan; geleceklerini kuramadan; eş olmalarını istemiyoruz. Yazık çocuklarımıza, onlar toplumumuzun geleceği. Bu bir sosyal politika. Bu konuda yerel yönetimlere de büyük iş düşüyor. Belediye başkanlarımızın görevi sadece yol yapmak, çöp toplamak değil. Belediye başkanları sosyal belediyecilik anlayışı içinde ilçelerini yönetmeli, bu çocuklarımıza sahip çıkmalı. Kiraz7da bu konuyla ilgili hangi sosyal çalışma yapıldı? Üstelik Kiraz'da bir kadın belediye başkanı bulunuyor. Bir kadın olarak onun kız çocuklarının duygularını daha iyi anlaması ve sahip çıkması gerektiğini düşünüyorum. Bu çocuklarımız ve aileleri ile ilgili sosyal politikalar, gerek yerel imkanlarla gerekse Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile ilişkiye geçilerek hayata geçirilmeli. O çocukların büyümeden hayatlarının karartılmasına göz yumulmamalı." (DHA)