Balbay, düzenlediği basın toplantısında cinsel istismar düzenlemesine ilişkin, “"neredeyse tecavüz usulü evlilik diyebileceğimiz bir tabloyu ortaya çıkaran düzenleme" ifadesini kullandı.  

İzmir'in Menderes İlçesinde bir cinsel taciz davası sürdüğünü belirten Balbay, "Menderes’te 6 ila 11 yaş arası 6 çocuğu taciz eden öğretmenin davası 1 Aralık'ta görülecek. Eğer öğretmen bu çocuklardan biriyle AKP'nin getirdiği yasa değişikliği uyarınca, onun kanunlaşması halinde bu çocuklardan biriyle evlenmesi halinde serbest kalacak" dedi.

Cinsel istismar düzenlemesine ilişkin Balbay, şu ifadeleri kullandı:

"Hükümet eğer bunda ısrar edip getirirse artık dünyadaki yansımasının ne olacağını tahmin ediyorsunuz. Türkiye'de zaten küçük yaşta evliliklerde beşik kertmesi, görücü usulü bir de buna çok affedersiniz tecavüz usulü evlilik eklenmiş olacak.

Kadın bu anlamda müebbet evlilik cezasına çarptırılmış olacak.

O zaman erkek çocuklar cinsel tacize uğradığında nasıl bir çözüm önereceksiniz?”

Tasarının getiriliş şekline işaret eden Balbay, "Gece yarısı Ceza Muhakemesi Yasası görüşülürken AKP bu değişikliği getirdi. Meclis'e hani haneye tecavüz derler ya bu Meclis'e tecavüzdür, o gece Meclis'e tecavüz girişiminde bulundu. Bu tecavüz affı diye geçtiğinde Adalet ve Kalkınma Partililer mutlu mu olacaklar" dedi.

Balbay, AK Parti'ye de "Hükümete bu yasayı değişiklik önergesini geri çekmeye davet ediyorum" diye seslendi.

AK Partili milletvekillerinin empati yapmasını, çocuklarının böyle bir durumla karşı karşıya kaldığını düşünmesini isteyen Balbay, "Bu önergenin yarın Türkiye'nin gündeminden çıkmasını istiyorum. Hükümeti, cinsel istismara ilişkin bu önergeyi geri çekmeye, 'Türkiye kamuoyunu dinledik' demeye davet ediyorum." diye konuştu. 

Balbay çocukta “rıza” aramanın hiçbir anlaşılabilir, katlanabilir yanı olmadığını belirterek şöyle devam etti:

“Ülkemizde sağlıklı karar veremez diye 18 yaşından küçüklere oy kullandırılmamakta, ne içeceğine karar veremez diye 18 yaşından küçükler alkollü restoranlara sokulmamakta, yine 18 yaşından küçüklere ehliyet verilmemekte.

Bunca şeyleri yasakladığınız birine 'rızanla evlenebilirsin' nasıl denilebilir? 

Hükümet bunda ısrar edip getirirse, bu düzenlemeyle kadına müebbet evlilik cezası verilmiş olacak.”