Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, STK temsilcileri ve çok sayıda partili katıldı.

Çelenk sunum töreninde bir konuşma yapan CHP İlçe Başkanı Kazım Çam şunları söyledi:

“95 yıl önce bugün İzmir, düşman işgalinden kurtuldu. Ülkemizi işgal eden düşmanlar, emperyalist güçler bugün arkalarına bakmadan kaçtılar, denize döküldüler. Tıpkı 95 yıl önce olduğu gibi bugün de ülkemizi işgal eden emperyalistler ve yerli işbirlikçileri Atatürk’ün dediği gibi ‘Geldikleri gibi gidecekler’. 9 Eylül, İzmir’in kurtuluşu ile ilgili olarak tarih kitaplarında yazılanları biliyoruz. Ama ülkemizde yeni bir tarih yazılıyor. Bu tarih de kuruluşta ve kurtuluşta görev alan Cumhuriyet Halk Partisi ve ona gönül verenlerin son 15 yılda karanlık zihniyete karşı verdiği onurlu mücadeledir. CHP’lilerin verdiği bu mücadele şanlı tarihimizin parlak sayfalarında yerini alacaktır.”

 

CHP İlçe Başkanı Çam şöyle devam etti:

“Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyetinden sonra ikinci büyük eseri olan CHP’nin kuruluşunun 94. Yıldönümü nedeniyle büyük bir onur ve gurur içindeyiz. Kurulduğu günden bu güne kadar Cumhuriyetin, Atatürk ilke ve devrimlerinin, özgürlüklerin yılmaz bekçisi olan CHP, şartlar ne olursa olsun bundan sonra da Cumhuriyeti ve kazanımlarını, korumaya ve yaşatmaya devam edecektir. Bir devrim ve değişim partisi olan CHP’nin hedefi her zaman olduğu gibi Türkiye Cumhuriyeti’ni aydınlık yarınlara taşımak olacaktır.”

 

“CHP’yi kimse terörle ilişkilendiremez”

CHP’yi terörle ilişkilendirmeye çalışanların önce kendilerinin dönüp aynaya bakmaları gerektiğini söyleyen CHP İlçe Başkanı Çam, “ Biliyorsunuz geçtiğimiz yıl 15 Temmuz’da FETÖ’nün darbe girişimi ile yüz yüze gelinmiş, demokratik parlamenter sistemimize, milli bütünlüğümüze ve ulusumuza karşı alçakça bir kalkışma yaşanmıştır. Kalkışma gökten inmemiştir. Bu kalkışma göz göre gelmiştir. Ne istediniz de vermedik diyen aynı ruh ikizi dinciler, yıllarca Türkiye Cumhuriyetini ve kazanımlarını yok etmek için birlikte çalışmış, devlet beraber soyulmuş, hukukun temel değerleri birlikte çiğnenmiştir. CHP’yi terör dili kullanmakla suçlayanlar, önce aynaya bakmalıdır. Habur’da teröristleri davul zurna ile karşılayanlar, sınırda tiyatro çadırı gibi mahkeme çadırları kuranlar, Oslo’da, Dolmabahçe’de terör örgütleriyle aynı masaya oturanlar kim, biz miyiz? Kanlı İŞİD terör örgütüne silah yollayan kim, biz miyiz? FETO elebaşıyla aynı masada yemek yiyenler, boy boy fotoğraf çektirenler kim, biz miyiz?”

 

“Çözüm için tek çare CHP iktidarıdır”

Bu karanlık günlerden kurtuluşun tek çaresinin Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimci ruhu, onun ilke ve devrimlerinin yegane temsilcisi olan CHP’nin tek başına iktidara gelmesi olduğunu söyleyen Çam konuşmasını şöyle tamamladı:

“Ulu önder Atatürk ve silah arkadaşlarının bizlere armağan ettiği çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza kadar yaşatmak, yüceltmek için onurlu mücadelemize büyük bir kararlılıkla devam edeceğiz. Bizim ışığımız Atatürk İlke ve devrimleridir. Bizim ışığımız ‘Yurtta Barış, Dünyada Barış’ilkesidir. Bu fetret dönemini sona erdirecek olan laik, demokratik sosyal hukuk devletinin, yargı bağımsızlığının, insan haklarının, kadın erkek eşitliğinin ve barışın en büyük güvencesi CHP’dir. Nitekim partimizin gerçekleştirdiği Adalet yürüyüşü ve Adalet kurultayı halkımızın bu doğrultudaki istek ve inancının en büyük kanıtıdır. Bu yüzden CHP’ye olan umudumuz ve inancımız tamdır.”