Buca’nın CHP’li Belediye Başkan Adayı Erhan Kılıç, CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan ile birlikte Buca kırsalındaki mahallelere çıkarma yaptı. Esnaf ve çiftçilerle bir araya gelen Erhan Kılıç ve Murat Bakan, vatandaşların sorunlarını dinleyerek kırsal kalkına projelerini anlattı.  Kılıç, “Üretimi ve tüketimi örgütleyeceğiz” dedi. 

Cumhuriyet Halk Partisi Buca Belediye Başkan Adayı Erhan Kılıç, seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan ve Gönüllü Kadın Saha Grubu ile birlikte Buca’nın kırsal kesimlerine çıkarma yaptı. 

Doğancılar, Belenbaşı, Karacaağaç ve Kırıklar Mahalleri’nde köylülerle buluşan Erhan Kılıç, vatandaşların taleplerini dinleyip kendi projelerini anlattı. Bakan ve Kılıç esnaf ziyaretleriyle halkla buluşurken Saha Grubu kadınları tek tek evleri gezerek vatandaşların sorunları dinledi.

KENT VE KIR EKONOMİSİ ARASINDAKİ FARKI YOK EDECEĞİZ 

Kırsal turunda tarımsal kalkınma projelerini anlatan Erhan Kılıç, “Kooperatifin olduğu yerde kalkınma var. Üreticimizin güven duygusu içerisinde örgütlenmesini sağlayacağız.Özellikle kadınlarımızı aile ekonomisine katkıda bulunabilmeleri için kooperatifleşmelerine teşvik edeceğiz. Üretici kadınlarımıza ürünlerini satabilmeleri için butik tesisler açacağız. Biz tüm projelerimize bütüncül yaklaşıyoruz. Bu sebeple yerelde ekonomik kalkınmayı kent ve kır ekonomisi arasındaki farkı yok ederek sağlayacağız. Üretimle tüketimi örgütleyeceğiz. İstihdamın ve gelir seviyesinin yükselebilmesi için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Büyükşehir Adayımız Sayın Tunç Soyer’in de bu konuda çok önemli projeleri var. Birlikte de çok önemli işler başaracağız ve bu şehirde refahı eşitleyeceğiz” diye konuştu.

HALKÇI BELEDİYECİK ANLAYIŞI

Türkiye’de tarım biterken İzmir’de tarımın yüzde 7 büyüme gösterdiğini belirten Murat Bakan, “Bunun en önemli sebebi kooperatifleşmeye önem verilmesidir. Gerek Büyükşehir adayımız Tunç Soyer gerekse ilçe belediye başkanlarımız bu örgütlenmeyi büyütmeye devam edeceklerdir. Bugün çok güçlü bir ekonomiye sahip olduğumuz iddia edilse de üretimi duran bir Türkiye’de patates, soğan kuyruğuna mahkum olduğumuzu herkes biliyor. Partimizin seçim bildirgesinde bu konu hakkında önemli bilgiler var. Halkçı belediyecilik anlayışımız gereği üreticiye bedava tohum, fide ve fidan vereceğiz. Ürünlerin yetiştirilmesi, gübrelenmesi, aşılama ve ürün toplama gibi tüm aşamalarda ücretsiz mühendislik ve danışmanlık hizmeti vereceğiz. Bunun dışında yerli tohumların genetiklerinin değiştirilmeden ve tekrar kullanımını arttırarak organik tarımsal ürün ihtiyacını karşılayacağız. Bugün ata tohumuyla yapılan ekmek size zarar vermez ama mevcut iktidarın ithal ettiği genetiği değiştirilmiş tohumlarla yapılan ekmek hepimizi hasta ediyor” şeklinde konuştu.