24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ile milletvekilliği genel seçimlerinde, Millet İttifakı ile Cumhur İttifakı'nın birbirine yakın oy aldığı İzmir'in Bayındır ilçesinin CHP'li Belediye Başkanı Ufuk Sesli, yerel seçimler için iddialı konuştu. Yerel seçimler öncesi bir kez daha aday adaylığı başvurusunda bulunan Sesli, "Oylar çantada keklik görülmez ama seçimi alırım" dedi.

Geçen 24 Haziran'da yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile milletvekilliği genel seçimlerinde, İzmir'de ittifaklar arasında oy farkının en az olduğu ilçelerden biri Bayındır'dı. CHP'li Ufuk Sesli'nin belediye başkanı olduğu ilçede, 24 Haziran seçimlerinde Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 42.6 (11 bin 542), oy aldı. CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'ye ise sandıktan yüzde 42.1 (11 bin 404) oy çıktı. Erdoğan'ın İnce'ye 138 oy fark attığı ve adayların neredeyse başa baş yarıştığı ilçede, ittifak partileri arasındaki oy oranlarının da yakın olması dikkat çekti. İlçede milletvekilliği için Cumhur İttifakı'na yüzde 43.90, Millet İttifakı'ına da 46.80 oy verildi. İttifak dışı oy oranı ise yüzde 9.30 oldu.

CHP'nin elinde bulundurduğu Bayındır'daki bu tablonun, 31 Mart 2019 yerel seçimlerine nasıl yansıyacağı merak konusu olurken, bir kez daha aday adayı olan mevcut Belediye Başkanı Ufuk Sesli'den iddialı bir çıkış geldi. 2014'te yapılan yerel seçimlerde, ilçede belediye başkanlığını kazandıktan sonra, aralıksız olarak çalışmalarını sürdürdüğünü vurgulayan Başkan Sesli, "Vatandaş yerel seçimlerde kendine kim destek verirse o kişiyi destekler, o partiyi destekler. Bir belediye başkanı olarak ben şimdiye kadar gelen kişilere, 'hangi partidensiniz, ne yaparsınız' diye sormadım. Gelen kişilere, 'Sağlığınız nasıl, iyi misiniz, hoş musunuz, ne istiyorsunuz' diye sordum. Hiçbir zaman partisiyle ilgilenmedim. Çünkü bir belediye başkanı olarak sadece CHP'lilerin değil tüm insanların, halkın belediye başkanı oldum. Bunun içinde CHP'lisi AKP'lisi MHP'li HDP'lisi var" dedi.

'SEÇİMİ KESİNLİKLE ALIRIM'

İYİ Parti ile CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yaptıkları iş birliğinin, ilçeye de olumlu şekilde yansıyacağını savunan Ufuk Sesli, "Bu ittifakla sonuçların çok daha iyi olacağını düşünüyorum. Belirli bir oy potansiyelimiz vardı. Onu çok daha yukarı çıkaracağız. MHP, AK Parti ittifakı bizi tedirgin etmiyor" diye konuştu.  Yerel seçimlerde, partiden çok kişilerin önemli olduğunu kaydeden Sesli ayrıca, şöyle dedi.

"Yerel seçimlerden küçük yerlerde, partiden çok kişiler önemlidir. Kişilerin tanınması, halka dokunması, yaptıklarıyla halkın evine değil kalbine girmesi çok daha önemlidir. Oylar çantada keklik görülmez ama seçimi, kesinlikle alırım. Yaptıklarımdan, kendimden eminim. İnsanların yüzündeki gülücükler, el sıkmasındaki candanlık insana güç ve enerji veriyor." (Umut KARAKOYUN/DHA)