MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, Türkiye'nin lider ülke olması yolunda başlattığı adımların akamete uğramadan devam edeceğini söyledi.

AK Parti ve MHP'nin İzmir'deki 30 ilçe başkanı, Veysel Şahin'in ev sahipliğinde Balçova Termal Otel'de düzenlenen istişare toplantısında bir araya geldi.

Veysel Şahin, burada yaptığı konuşmada, parti olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek olmak için "anlatma ve aydınlatma" toplantılarına başladıklarını, bu kapsamda kırsal mahallelere ziyaretler gerçekleştirdiklerini belirtti.

Türkiye'nin olağanüstü bir dönemden geçtiğini vurgulayan Şahin, şöyle konuştu:

"Bugün başka bir ülkede yuvalanan terör örgütleri tarafından sınırımızdaki şehirlere ateş ediliyor. Maalesef ateş edenlerden yana olan insanlar ve partiler var. Türkiye'de 6'lı masa diye bir masa var. Bu masa Amerika, Fransa ne diyorsa onu diyor. Türkiye'de bu kadar derin uçurumlar oldu. Onun için bu seçimde bize çok fazla çalışmak farz oldu. 'Libya'dan çekilelim, Akdeniz'de ne işimiz var. Azerbaycan'da ne işimiz var' diyorlar. 2023 seçimlerinde başarılı olmak için hep birlikte sahada çok daha fazla çalışacağız. Gönül coğrafyasında yaşayan mazlum halklar Türkiye'nin ayakta kalması ve güçlü olması için dua ediyor. Türk milletinin görünen duacıları var. Türkiye'nin lider ülke olması yolunda başlattığı adımları akamete uğramadan devam edecek."

"Millete yabancılar"

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli de Cumhur İttifakı olarak MHP'nin teşkilatlarıyla uyum içinde 2023 seçimlerine hazırlandıklarını vurguladı.

2023 seçimlerinde İzmir'de Cumhur İttifakı'nın birinci olacağını savunan Sürekli, "Sayın Cumhurbaşkanımızı burada birinci yapacağız. Belki 1,5 yıl önce bu iddiayı ortaya koyduğumuzda farklı bakılıyordu. İddiamıza çok yaklaştık ve gerçekleştiriyoruz. İnanıyoruz ve başaracağız. Onlar sahada yok arkadaşlar. Seçim yaklaştığı için arada sırada görüntü veriyorlar. Onlar milletin içinde olamazlar. Çünkü milletin bağrından gelen bir yapıya sahip değiller. Millete yabancılar."

Sürekli, 2024 seçimlerinde Cumhur İttifakı'nın yerelde iktidar olacağına inandığını sözlerine ekledi.

Toplantıya katılan AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin herkese ve teşkilatlara örnek bir ittifak yürüttüğünü söyledi.

2023 seçimin önemine değinen Çankırı, "Çünkü geleceğimiz için çok önemli. Teşkilatlarımızın uyumu çok mühim ve tüm Türkiye'de olduğu gibi İzmir'de de birlik ve beraberlik içerisinde çalışma yürütüyoruz. Bizler inşallah 2023'te bu zaferi hep birlikte kutlayacağız." diye konuştu.

Daha sonra basına kapalı gerçekleştirilen toplantıda seçime yönelik planlamalar, iş birliği ve yapılacak çalışmaların ele alındığı öğrenildi.

Toplantı sonunda MHP ve AK Parti ilçe başkanları "Pençe-Kılıç Hava Harekatı"nda görevli askerlere asker selamı gönderdi. (AA)