EGE MECLİSİ - AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın 9 Nisan’da Gündoğdu Meydanı’nda gerçekleştireceği miting öncesinde düzenlediği basın açıklamasında önemli mesajlar verdi. Devletin zirvesini İzmirlilerle bir araya getirecek buluşmanın hazırlık aşaması hakkında bilgi veren Başkan Delican 16 Nisan’da gerçekleşecek anayasa değişikliğinin tarihi referandumuna ilişkin de konuştu.

Büyük buluşma

9 Nisan'ın kendileri için çok önemli bir gün olduğunu belirten Delican, “Teşkilat olarak yoğun bir şekilde katılacağız. Yaklaşık 1 buçuk 2 aydan beri yoğun tempoyla anayasanın 18 maddesiyle ilgili cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini sahada anlatıyoruz. O gün 5 bin civarında otobüsle halkımızı taşıyacağız. Yüksek bir katılım bekliyoruz. Bu güzel daveti 430 bin üyemize mektupla duyurduk. Bu davete karşılık verilmesi bizi memnun etti, telefonum gerçekten durmuyor. Ev çalışmaları ve ziyaretlerinde vatandaşlarımız bize, ‘Cumhurbaşkanı bizi ne zaman buluşturacaksınız?’ sorusunu yöneltti. Bu söylem 9 Nisan’da hayata geçmiş olacak. STK’ları davet ettik. Güzel bir reklam filmi hazırladık” dedi.

"Densiz söylemde bulundu"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt’un söylemini eleştiren Delican, “CHP’li bir milletvekili İzmir’le ilgili çok densiz bir söylemde bulundu. Bu ayrıştırmacı siyaseti asla kabul etmiyoruz. Söylediği söz milletin birlik ve beraberliğine kast eden bir sözdür. İzmir dostunu düşmanını bilir. Denize dökülecek bir düşman varsa da bu millet bunu bizzat yapacak kadar cengaverdir. Biz o gün için şunu söylüyoruz; vatandaşlarımız ister evet ister hayır desinler isterlerse de kararsız olsunlar. Gelsinler, dinlesinler bu işin gerçeğini öğrensinler. Birlik ve beraberliğimiz tüm Türkiye’ye gösterelim. Bu ayrıştırmacı söylemlere inat biz düşmanlığı ve kötü söylemi denize dökelim. Bu sözleri söyleyenler istismarcıdır. İnkar etseler de bunlar bilinçaltının dışa vurmasıdır. Bizler cumhuriyeti birlikte kurduk. Cumhuriyeti kurarken parti rozetlerimiz yoktu. İzmir’in genetiğine cumhuriyetine ve devletine sahip olmak işlemiş durumda. Yerinde saycı, bana dokunmayan bin yıl yaşasın zihniyetine cevabı 16 Nisan’da vereceğiz” diye konuştu.

"CHP'nin kitapçığında 18 maddeyi bulamazsınız"

Referanduma ciddi bir alt yapı kurarak hazırlandıklarını anlatan Başkan Delican, sözlerine şöyle devam etti:

"Yeni il binamızdaki teknolojik alt yapıyla bu salonlarda toplantılar yaptık. Genel merkez startı verdiğinde materyallerimizi hazırladık ve kitapçıkla maddeleri halkımıza anlattık. 15 Temmuz sonrası 27 gün meydanlarda nöbet tuttuk. Tüm güçlerimizle nöbet tutmaya devam edeceğiz. Bu süreci anlattık. Başkanlık sistemi 40 yıllık bir serüvendir. Bizden önceki siyasetçilerin ne tür zorluklar yaşadığını anlattık. Türkiye’de siyaset ne zaman sıkıntıya düşse vesayet darbe girişiminde bulundu. CHP’nin hiçbir kitapçığında bu 18 maddeyi bulamazsınız. Halkımıza net ve temiz bilgiyi sunduk. Vatandaşlarımızın siyasi görüşleri farklı olabilir, bu bir AK Parti, MHP ya da CHP seçimi değil. Bu tamamıyla hükümet seçimi. Bu sistemin yenilenmesine ihtiyaç uyulduğunu söyleyen siyasetçilerin sesi olduk. MHP tarafından gelen taleple bu değişikliğe gidiyoruz. Kimseyle kavgamız yok. Bildiğimiz doğruları anlatmaya devam edeceğiz.”

"Bunlar kim oluyor da İzmir'e ipotek koyuyorlar"

Geçtiğimiz günlerde CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven’in ‘İzmir’in kararı belli, hayır diyor’ açıklamasını değerlendiren Delican, mevkidaşı ile partisini de eleştirdi. Delican, “Kendilerinin 18 maddeyle alakalar ve bunu anlatmak gibi bir kaygıları yok. Onların derdi hükümeti suçlamak. Bu işi sulandırmaya çalışıyorlar. Kontrollü darbe demeye kalktılar. İzmir’de miting yapmamalarını buna bağlamaları aslında ayıptır. İzmir halkının hayır diyeceğiyle ilgili bunlar kim oluyor da ipotek koyuyorlar? Miting yaparlar yapmazlar beni ilgilendirmiyor. Ama söylem çok ayıp. İzmir’in değişikliğe net ve pozitif yaklaşacağını düşünüyorum. İzmir’in yenilikçi bir kent olarak bu yeni sisteme sahip çıkacağını düşünüyorum” diye konuştu.(İHA)