Yerel seçimlere sayılı günler kala adaylar saha çalışmalarına hız vermeden devam ediyor. Demokrat Partinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Avukat  Tarcan Ülük bu sefer memleketi Ödemişten rakipleri Tunç Soyer ve Nihat Zeybekci’ye  yüklendi.

HODRİ MEYDAN

Memleketi  ödemişte partisinin Ödemiş ve Tire belediye başkan adaylarıyla birlikte esnaf ve pazar ziyareti yapan Ülük Demokrat Parti’nin bu bölgenin taşında toprağında büyük emekleri olduğunu, bu yüzden hiçbir zaman yok sayılamayacağını ifade etti.

Ülük “Demokrat Parti’ye ve Demokrat Partililere ilçe gündeminde birebirde yakın ilgi var. Bunu gözle görüyoruz. Ama bu siyasi arenaya geldiğinde Demokrat Parti’nin adını duymak istemeyen, hatta adını bile duymaktan rahatsız olanlar da var. bölge siyasetini yakinen takip eden vatandaşlarımız Demokrat Parti’nin bölgemize kazandırmış olduğu hizmetleri göz ardı edemez.Geçmiş dönemlerde kazanılan seçimler bunun en büyük örneğidir.

Demokrat Parti 31 Mart seçimlerinde bölgede belirleyici bir rol oynayacaktır. Her bir oyun önemli olduğunu, her bir bireyin kıymetli olduğunu biliyoruz.

Demokrat Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tarcan Ülük, “AK Parti ve CHP arasındaki tahterevalli siyasetini sonlandıracak hareket Demokrat Parti hareketidir. Demokrat Parti, gerçek cumhuriyetçilerin ve gerçek Atatürkçülerin toplandığı bir çatıdır” dedi.

Demokrat Parti’nin Türkiye’nin en derin ve en güçlü siyasi hareketi olduğunu söyleyen Tarcan Ülük, “İYİ Parti’nin sürecinde kuruluş sürecinde partinin bir çıkış yakalayabileceğini, merkezi toparlayabileceğini düşünenlerden olduk. Fakat İYİ Parti bizim söylemimizin dışında CHP’nin işbirlikçisi ve yansıcı olması tercih etti. Bende genel başkanımızın, ilçe teşkilatımızın yuvaya geri dön çağrılarına uyduk ve zaten gönlümüzün kopmadığı ve milyonlarca insanında gönlünün kopmadığını bildiğim Demokrat Parti’ye İzmir büyükşehir belediye başkan adayı sıfatıyla geri dönmüş olduk.

İşimiz hukuk, adalet ve İzmir’e de hakkaniyetle hizmet etmek için aday olduk. Demokrat Parti, kökü en derin, en güçlü Türk demokrasisinin siyasi hareketidir. Hiçbir zaman aldığı oylarla Demokrat Parti’yi ölçmeyin. Çünkü iktidarı meşgul eden CHP’nin İzmir’de birinci parti olmasını sağlayan Demokrat Parti’ye oy vermeye alışkın olan yüz binlerce insanımızın Adalet ve Kalkınma Partisi’nin cumhuriyetçi ve Atatürkçü söylemlere karşı bir husumeti olduğunu düşünerek CHP’ye geçici olarak destek veren insanlarımızın verdiği güçtür. Türkiye’nin her yerinde böyledir. Aynı zamanda AK Parti’yi iktidar yapan veya İzmir’de ikinci güç yapan çoğunlukta gönlünde Demokrat Parti ve kır at yatan merkez sağın Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran tüm değerlerin ve hiçbir zaman kazınamayacak Atatürk sevgisini taşıyan değerli İzmirlilerin verdiği katkıdır. Bu oyların emaneten AK Parti, CHP ve kısmen İYİ Parti ve MHP’de emaneten durmaktadır. Biz İzmir’e 30 yıl hizmet etmiş bir siyasi parti olarak ve İzmir’in 5 defa yerel sandıktan galibiyetle çıkmış teveccühünü almış bir siyasi parti olarak emanetlerimizi geri toplamak, insanımızı sıkıştığı bu fetret dönemindeki cendereden kurtarmak için yeniden yeni Demokrat Parti ve kır atı şahlandırmak sevdasıyla bir kampanya yürütüyoruz. Yürüttüğümüz bu büyük diriliş hareketinin sözcüsü sıfatına bizi layık gördüler” dedi.

İZMİRLİ ADAY VURGUSU

AK Parti’nin burada milyonlarca oy alıyor. Örgütlerinde binlerce kişi var. Bir tane İzmirli aday bulamadı da İzmir’le gönül bağı olduğunu ve burada iş yerlerini iddia eden, Göztepe futbolcularını say desen sayamayan, İzmir’i tanımayan bir aday. Yerel yönetimlerde İzmirli bir adayla çıkmanız gerekiyor. Garip bir şekilde Denizli’den aday getirdi.  AK Parti hiçbir zaman birinci parti olarak sandıktan çıkmamış ama biz 5 defa çıktık. Bizim siyasi hareketimize, yapımıza uyan bir İzmir var. Biz İzmir’in kendisiyiz. Ben yaşam tarzımla, oturmamla, kalkmamla İzmir’in kendisiyim. Bu arkadaşlar İzmirli değil. AK Parti bir kez olsun sandıktan çıkamadı yine çıkamaz. Bu seçimi ya Tunç Soyer ya da Tarcan Ülük kazanır” ifadelerini kullandı.