EGE MECLİSİ - İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal belediyecilik uygulaması alanındaki en büyük yatırımı niteliğini taşıyan İzmir Sosyal Yaşam Kampüsü'nün ertelenen açılışı cumartesi günü yapılacak. Açılışa CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katılacak. 65 bin metrekare alan üzerine kurulan İzmir Sosyal Yaşam Kampüsü 10 Aralık Cumartesi günü saat 14.00'teki törenle hizmete girecek. Kılıçdaroğlu'nun bu açılışın ardından tekrar Ankara'ya döneceği belirtildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin daha önce duyurduğu Sahilevleri'nde İzmir Deniz projesi kapsamında yapılan kıyı düzenlemesi çalışmalarının ilk etabının açılış töreni ise planladığı gibi saat 12.00'de gerçekleştirilecek. Ancak, Ankara'dan 12.45 uçağıyla İzmir'e gelecek olan Kılıçdaroğlu bu açılışa katılamayacak.

AÇILIŞI ERTELENMİŞTİ

Geçen ay tamamlanan İzmir Sosyal Yaşam Kampüsü'nün açılışının geçen 5 Kasım'da yapılması planlanmıştı. O tarihte, CHP'li Belediye Başkanları Zirvesi için İzmir'de bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, o günlerde HDP'li bazı milletvekillerinin gözaltına alınması ve Cumhuriyet gazetesi yazarları ile yöneticilerinin tutuklanmaları üzerine, programını yarıda keserek, parti yönetimiyle bu gelişmeleri değerlendirmek üzere Ankara'ya dönmüştü.(DHA)