İYİ Parti Kadın Politikaları Başkanlığı tarafından kadın sorunlarının tespiti ve çözüm önerilerinin tartışılması amacıyla düzenlenen kadın çalıştaylarının üçüncüsü İzmir'de toplandı.

Karşıyaka ilçesindeki bir otelde "Kadın yükselmezse alçalır vatan" sloganıyla gerçekleştirilen çalıştaya, İzmir, Aydın, Balıkesir, Denizli, Kütahya, Manisa ve Uşak'taki sivil toplum kuruluşlarından temsilciler katıldı.

Çalıştayı İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanları Turhan Çömez ile Ahmet Eşref Fakıbaba da izledi.

Toplantının açılışında konuşan İYİ Parti Kadın Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ünzile Yüksel, Türkiye'de kadınların karşı karşıya olduğu birçok sorun alanı bulunduğunu söyledi.

Bu sorunlara bugüne kadar kısıtlı ve ideolojik çerçevelerde çözümler arandığını ileri süren Yüksel, şöyle konuştu:

"Bizler bugün meseleyi partiler üstü ve ideoloji farkı gözetmeden ele alacağız. Partili değil, İYİ Partili de değil, farklı partilerin de olduğu, kendi siyasi partimize en fazla yüzde 20 katılım kontenjanı koyduğumuz bir çalıştay. Bugün yüzde 20 bile yok. Çünkü bu siyaset üstü bir durum. Ülkemizde yaşanan kadın sorunlarının çözümünü el birliğiyle çözebilmek için bu yolu denedik. Ülkemizin farklı bölgelerinde kadınların yaşadığı sorunları yerel temsilcilerle beraber tespit etmek, bugüne kadar açığa çıkmayan birçok sorunu da ortaya çıkaracak."

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de çalıştaya gönderdiği video mesajında, "9 çalıştayda toplanacak tespitler ve çözüm önerilerini raporlaştıracağız. Bu raporlar uzmanlarımız tarafından titizlikle değerlendirilecek ve sürecin sonunda ocak ayında İYİ Parti Ulusal Kadın Bildirgemizi milletimizle paylaşacağız." ifadelerini kullandı. (AA)