Kılıçdaroğlu: Ak Parti'nin Yapmadığı Yurtları 1 Yılda Yapmazsam Siyaseti Bırakırım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, "CHP iktidarında yurt sorunu bir yıl içinde çözülecek." dedi.

 

"ŞEKER PANCARI ÜRETİMİNİ DESTEKLEYECEĞİZ"


İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları:

 

"CHP iktidarında hiçbir şeker fabrikamız özelleştirilmeyecek ve kadro bekleyen 3 bin 300 işçimize kadro verilecek. Şeker pancarı üretimine sonuna kadar destek vereceğiz.

 

"SEN NEDEN YURT YAPMADIN"


Sen devletsin neden yurt yapmadın? Şimdi cemaat yurduna gitti diye işinden atıyorlar. Sen neden yurt yapmadın? Sen yurt yaptın da o çocuk cemaat okuluna mı gitti? Sözüm söz, 14 yıldır yapamadıar, 1 yılda yapamazsam başbakanlığı da siyaseti de bırakacağım.

 

"6 MİLYON İŞSİZİMİZ VAR"


Türkiye'nin hangi derdini çözdünüz? 6 milyon işsizimiz var. İş aramaktan umudunu kesenleri de katarsak yüzde 19,4 işsizlik sorunu.

 

"İŞSİZLİK PROBLEMİNİ ÇÖZEMEDİLER"


Nereye gitsem ceplerim kağıtla doluyor iş bulun diye. İşsizlik problemini çözemediler. Gelir 4.7 kat, borç 60 kat arttı. 2002'de 6 milyar olan Kredi Kartı borcu 2016'da 350 milyara çıktı.

 

"ESKİDEN PKK VARDI ŞİMDİ FETÖ ÇIKTI"


Eskiden PKK vardı, şimdi de FETÖ çıktı. Bunları kim çıkardı? 14 yıldır iktidarda sensin. Buyur önle, hükümetsin. Herkes emrinde, niye önleyemiyorsun? Niye faturayı anneler çekiyor? Neden gözyaşını dindirmiyorsun?

 

"CHP YAPSA KIYAMET KOPMUŞTU"


Dış politikada da çuvalladık. Herkesi düşman ilan ettik. Örneğin, Mısır... Suriye'de akan Müslüman kanının sorumlusu kim? İsrail ile kavga ettiler. Sonra tıpış tıpış gidip İsrail'in her dediğinin altına imzayı attılar. Bunu CHP yapmış olsaydı Türkiye'de kıyamet kopmuştu. Her cuma çıkışı Türkiye'de eylem vardı. 20 milyon dolara sattılar.

 

İNÖNÜ ÖRNEĞİ


Bugünlerde Lozan'dan bahsediyorlar ya. Bizim elçiyi çağırdılar İsrail'de. Ona alçak tabure, kendilerine yüksek tabure aldılar. Kemse sesini çıkarmadı. İnönü ne yaptı Lozan'da? Kendisine küçük tabure ayrıldığını görünce, 'Aynı ebatta sandalye bulunamadı' cevabını alır ve salonu terk eder. 'Aynı ebatta sandaye bulunana kadar gelmiyorum' der.

 

"SEN TALİMATI VERENE HESABI SORACAKSIN"


Er ve erbaşlar, komutan talimat vermiş ona uymuşlar. Sen talimatı verene hesabı soracaksın. Sincan'da aileler bekliyor. Sen asıl tepedekiyle uğraşacaksın. Hapse atacaksan onu atacaksın. Çocuğunu cemaat okuluna gönderenler. İzni kim verdi bu okullara? İzni verenden değil, çocuğunu oraya verenden hesap soruyorsun. Kimisini hapse attılar, kimisini açığa aldılar, kimisinin okulunu kapattılar, MEB'de de vardı, Diyanet'te de vardı. Onları kapattınız mı?

 

"YENİKAPI RUHU MAĞDUR YARATMAK DEĞİLDİR"


Yenikapı Ruhu mağdur yaratmak değildir. Yenikapı ruhu adalet yaratmaktır. Yenikapı'ya gittim doğru. Hamaset yaratmadım. 12 maddeyle Yenikapı ruhunu anlattım. Ne dedim. Camiye kışlaya adalete siyaseti sokmayın. Şimdi ilkokula siyaseti sokuyorlar.

 

Onların anladığı uzlaşma kültürü şu: Biz ne dersek evet deyin. Bunun adı uzlaşma değil, dayatmadır. CHP'nun ruhunda Kuvayi Milliye var."(vatan)