Manisa’nın Salihli ilçesinin kırsal mahallelerinde, son yıllarda yine gözde ürün haline gelen tütünde dikim telaşı başladı.
Salihli’de havaların ısınmasıyla birlikte binlerce ailenin geçim kaynağı olan ve son yıllarda yine gözde ürün haline gelen tütünde dikim sezonu kırsal mahallelerde başladı. Salihli’nin özellikle kırsal mahalleleri olan Kale, Kemer, Hacıhıdır, Poyraz ve Kurttutan’ın en önemli geçim kaynağı olan tütünde üreticiler fideleri toprakla buluşturuyor. Üreticilerin Ocak ve Şubat aylarında tohumdan örtü altında oluşturdukları ocaklarda yetiştirdikleri fidelerin dikim zamanı geldi. Sabah saatlerinde büyüyen fideleri tek tek toplayan üreticiler, traktöre takılan dikim makinesi veya elle tütün fidelerini tek tek toprakla buluşturdu. (İHA)
Salihli’de tütün dikimi başladı
Manisa’nın Salihli ilçesinin kırsal mahallelerinde, son yıllarda yine gözde ürün haline gelen tütünde dikim telaşı başladı.
Yorumlar
Trend Haberler
Manisa'da silahlı saldırıya uğrayan mahalle muhtarı hayatını kaybetti
Tarlasını sürerken traktörün altında kalarak hayatını kaybetti
Kamyonete çarpan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti
Manisa’da kamyon ile otomobil kafa kafaya çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı
İZSİAD Türk Sanat Müziği Kadın Korosu'ndan vefa konseri
Asansör boşluğunda sıkışan genç hayatını kaybetti
İzmir'de taksiciye bıçaklı gasp girişimi araç kamerasında
Kula’da bir kişi evinde ölü bulundu
Planlı Kent, Huzurlu Yaşam
İzmir'de dördüzler durakta şoför annelerini bekledi




