Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.
“Sarıçay Barajı yükseliyor”
Aydın’ın kendilerine sunulan su imkanlarını büyük bir emek ve özveri ile değerlendirdiklerini vurgulayan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “Söke ilçesine bağlı Bağarası ve Çalışlı Mahallelerin 1,5 kilometre güneyinde bulunan Sarıçay Deresi üzerine inşa edilmeye başlayan Sarıçay Barajımız, silindirle sıkıştırılmış beton dolgu tipinde olup, temelden 125 metre yüksekliğe ve 66 milyon metreküp su depolama hacmine sahip olacaktır” dedi.
290 bin metreküp gövde dolgusu yapıldı
Sarıçay Barajı inşaatında çalışmaların aralıksız devam ettiğini ifade eden DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “1 milyon 618 bin metreküp yapılması planlanan gövde dolgusunun 290 bin metreküpü tamamlanmıştır. Sarıçay Barajı projesinde tüm çalışmaların tamamlanması neticesinde Aydın’ın Kuşadası ve Söke ilçeleri başta olmak üzere Davutlar ile Güzelçamlı Mahallelerine yıllık 20 milyon 750 bin metreküp içme ve kullanma suyunu temin edecektir” dedi. (İHA)
Sarıçay Barajı yükseliyor
Aydın’ın Söke ilçesinde Sarıçay Barajı’nın inşaatı devam ederken, gövde dolgusunun 290 bin metreküpü tamamlandı.
Yorumlar
Trend Haberler

Manisa'da yağmur altında üzüm hasadı

Manisalı üretici 35 yıl sonra ata tohumlarıyla sebze yetiştirmeye başladı

Manisa'da trafik kazası: 1 kişi öldü

İzmir'e yeni etkili sağanak geliyor!

İzmir'de tramvay kazası!

Manisa'da öğrencilere ücretsiz ulaşım

İzmir'de belediye otobüsü ile otomobil kafa kafaya çarpıştı

İzmir'de kara ile deniz birleşti, hasar gün ağarınca ortaya çıktı

İzmir’de deniz taştı, sirenler çaldı

İzmir’de dalgalar yükseldi 4 kişi denize düştü