2 Eylül Cuma günü yayınlanan Sözcü gazetesinin baş sayfasında bir şey dikkatinizi çekti mi?

Gazetenin  Fetö’cü olduğu iftirası ile  susturulmak istendiğini duyurarak, tüm yazarlarının ve bazı siyasilerin savunma şeklindeki görüşlerini tam sayfa yayınlamışlar. Fotoğrafları  ve vurucu cümleleri ile… Örneğin; Uğur Dündar, gazetesinin demokrasinin ve cumhuriyetin kalesi olduğunu vurgulamış, Yılmaz Özdil ise, ‘diktatörlüğün monoloğu değil,  demokrasinin diyaloğu’ olduğunu yazmış.

Gerçekten de fotoğraflı listeye baktığımızda, Bekir Coşkun, Emin Çölaşan, Necati Doğru,Mehmet Türker, Yekta Güngör Özden, Saygı Öztürk yanı sıra; Akif Hamzaçebi, Veli Ağbaba,Fikri sağlar, Ömer Süha Aldan, Ümit Özdağ, Mevlüt Karakaya, Atilla Kaya, Erkan Akçay, Zihni Açba, İsmail Ok,Mehmet Parsak, Doğu Perinçek ve Doğan Tılıç’ın  yorumlarını görüyoruz . 10. Ve 11. Sayfalar da boydan boya tüm detay açıklamaları  ile. 

Rahmi Turan da köşesinde: ‘’Sözcü yazarlarının hepsi, tartışmasız Türkiye’nin en önde gelen Atatürkçü’leri arasında yer alır’’ demiş.

Buna gerçekten şüphe yok. İlaveten, Türkiye’de en çok okunan ve en sevilen yazarlarla doludur Sözcü Gazetesi. Ne var ki, bunca çağdaş, bunca ilerici, bunca özgürlükçü ve demokrasi tutkunu gazete, aralarına bir de ‘kadın kalemi’  almayı gerekli görmemiş mi?

Hiç kimse, o tam sayfaya bakıp da bıyıklı, sakallı er kişilerden oluşan bilirkişi ordusunun arasında, en az kendileri kadar, donanımlı, saygın kadın meslektaşlarınınbulunması gerektiğini fark etmemiş mi?

Koskoca gazete, kadın görüşü  eksikliğini hissetmemiş mi? Hissetmiyor mu?

Avrupa’nın herhangi bir ülkesindeki bir gazetede, bir fikrin işlenişi böyle mi olurdu? Çıkacak olan grafik bu muyduKendilerinin ve gazetelerinin, batıdan çok doğuya  yakışır bir imaj ile boy gösterdiğini fark etmemiş mi bu ilerici, Cumhuriyetçi çağdaş gazeteci beyler? Onca demokrasi bekçiliği lafı  boşa gitmemiş mi?

Bu yazarlar değil miydi, eşitliğin, özgür düşüncenin, çağdaşlığın hasretini çekenler? 

Ülkenin, kadınların omzunda yükseleceğine inananlar?

Erkekler Kabinesi’ ni eleştirenler?

Sözcü yalnızca erkeklerin sözcüsü müdür?

Korktuğumuz tabloydu bu.

Karşımda erkek egemen gazetenin baş sayfası. 

….Yakıştı mı?