Altay, Spor Toto Süper Lig’in 19. haftasında yarın deplasmanda karşılaşacağı Kasımpaşa’yı yenerek hem 11 maçlık galibiyet hasretini sonlandırmayı hem de devre arasına moralle girmeyi hedefliyor.

Spor Toto Süper Lig’in 19. haftasında Altay, Kasımpaşa’ya konuk olacak. Yarın Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu’nda oynanacak mücadele saat 13.30’da başlayacak.
Lige güzel bir başlangıç yapan ancak 11 hafta boyunca aldığı kötü sonuçlarla küme düşme hattına kadar gerileyen İzmir temsilcisi, 18 puanla 16. sırada bulunuyor. Siyah-beyazlılar, ligin son sırasında yer alan Kasımpaşa karşısında galibiyete ulaşmak istiyor. Devre arası öncesinde son maçına çıkacak olan Ege ekibi, hem 11 maçlık özlemini bitirmek hem de devreye moralli girmek istiyor. Siyah-beyazlılarda tedavisine devam edilen İbrahim Öztürk, maç kadrosunda yer almayacak.

Altay’ın karşılaşmaya şu 11’le çıkması bekleniyor:
"Lis- Cebrail Karayel, Murat Akça, Khaly Thiam, Naderi - Poko, Zeki Yıldırım, Cesar Pinares, Kappel - Martin Rodriguez, Bamba."

57 yıl sonra Süper Lig’de karşılaşacaklar

Altay ve Kasımpaşa, yarın oynanacak maçla beraber Spor Toto Süper Lig’de 11. kez karşı karşıya gelecek. İki takım 57 yıl sonra ilk kez bir Süper Lig müsabakası oynayacak.
Spor Toto Süper Lig’in 19. haftasında Altay, yarın Kasımpaşa’ya konuk olacak. Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu’nda oynanacak mücadele saat 13.30’da başlayacak. Yarın oynanacak maçla beraber iki takım Spor Toto Süper Lig’de 11. kez karşı karşıya gelmiş olacak. Süper Lig’in kurulduğu ilk sezon olan 1959/1960 sezonunda ilk karşılaşmalarını oynayan iki takım arasında bugüne kadar 10 maç oynandı. Bu maçlarda Altay 5, Kasımpaşa ise 2 kez gelip geldi. 3 karşılaşmada ise taraflar eşitliği bozamadı. Söz konusu müsabakalarda Altay 12 kez gol sevinci yaşarken, Kasımpaşa 6 kez fileleri havalandırdı.

Süper Lig’de son olarak 1963-1964 sezonunda karşılaşan iki takım, o sezon Kasımpaşa’nın ve daha sonraki senelerde Altay’ın da küme düşmesi sebebiyle beraber bir daha Süper Lig’de karşı karşıya gelememişti. 2000’li yıllarda TFF 1. Lig’de rekabet etmeye başlayan iki takım, son olarak 2008-2009 sezonunda oynanan play-off yarı final karşılaşmasında karşılaşmış ve bu maçta Kasımpaşa, Altay’ı penaltılarla 5-3 mağlup ederek adını finale yazdırmıştı. Yarın oynanacak maçla beraber 57 yıl aranın ardından iki takım, Süper Lig’de karşılaşmış olacak. (İHA)