Uşak Belediyesi tarafından düzenlenen Uşak Uluslararası Tarhana Festivali başladı. Festivalin açılışını gerçekleştiren korteje motor grupları, model araçlar, dernekler ve dev Türk bayrağı da eşlik etti. Kortejin ardından festival alanında toplanan vatandaşlara seslenen Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, “Bu kültür hepimizin kültürü. Bu kültür, atalarımızdan bize kalan en önemli miras, bu toprakların besinleri ile yapılan ve sofralarımıza gelen şifa. Düzenlediğimiz festival sayesinde mirasımız olan tarhanamızı tüm dünyaya duyuracağız“ dedi.
Gerçekleştirilen festivalin Uşak’ın Uluslararası düzeyde tanınmasına vesile olacağını belirten Başkan Yalım; “ Günler öncesinden hazırlıklarına başladığımız ve bir dünya rekoruna imza atmayı amaçladığımız bu festival Uşak’ımızın dünyada tanınmasına vesile olacağı gibi şehrimize, yöremize ait Uşak tarhanamızı, mutfaklardan dünyaya açılacak. Bu gurur dolu anlara ortak olduğunuz için teşekkür ediyor, il dışından gelen kıymetli misafirlerimize ve vatandaşlarıma şölen tadında üç gün geçirmelerini diliyorum” dedi.
Festivalin ilk yarışması “Minik Şefler Tarhanalı Krep Yarışması“ oldu. 5 ve 7 yaş arasındaki çocukların katıldığı eğlenceli yarışmada minikler marifetlerini sergilerken, heyecan dolu anlar yaşadı. Yapılan yarışmanın sonunda ilk üçe giren minik aşçıya çeşitli hediyeler verildi.
Yarışmanın ardından Uşak’ın bir başka değeri olan cirit gösterisi ve mısır odunu gösterileri ile vatandaşlar heyecan dolu anlar yaşadı. Atlı gösterilerin sona ermesi ile yine kültürel miraslardan olan mehteran takımı sahnede yerini aldı ve muhteşem gösterileriyle izleyenleri büyüledi.
Ardından sahneyi görsel zenginlikleriyle dolduran Uşak Ayna Halk Oyunları Grubu; yöresel dansları ile sahnenin tozunu attırarak festival severlere adeta bir görsel bir şölen izletti.
Renkli gösterilerin ardından yerel sanatçılarımız Barış Dönmez, Faik Ceylan, Naim akbaş ve Alim Toker sahne alarak kültürümüze has kuşaklardır söylenen güzel türküleriyle festival severleri coşturdu. Gecenin ilerleyen saatlerinde ise Uşaklı sevilen sanatçı Ufuk Çakır ve sesiyle dinleyenleri büyüleyen ünlü isim Türkü Akbayram, birbirinden renkli repertuarları ve muhteşem sahne performansları ile geceye damgasını vurdu. (İHA)
Uluslar arası Tarhana Festivali ilk güne renkli görüntülerle başladı
Festivalin açılışını gerçekleştiren korteje motor grupları, model araçlar, dernekler ve dev Türk bayrağı da eşlik etti.
Yorumlar
Trend Haberler

İzmir'de yaşlı adam karısının ve kendisinin hayatına son verdi

Manisa'da muhtar kazada hayatını kaybetti

Motokurye genç, feci kazada hayatını kaybetti

İZBAN'ın iki istasyonu arasında 3 gün sefer yapılamayacak

İzmir'de kamyonet iki motosikletliye çarptı

İzmir Büyükşehir sendikacı yakını işçilerle yollarını ayırıyor

Foça yangınında alevler evlerin bahçelerine kadar yaklaştı

Manisa'da inşaat işçisi 5. kattan düşerek hayatını kaybetti

Evinde ölü bulunan doktorun kalp krizinden vefat ettiği belirlendi

Yangında alevlerin arasında kalan bebek hayata tutunamadı