EGE MECLİSİ - Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı Sivas Kongresi'nin 100'üncü yılı şerefine İzmir'de "Sivas Kongresi 100. Yıl Şenliği" düzenlendi.

İzmir ve Ege Bölgesi Sivas Dernekleri Federasyonu(İZEBSİDEF) ve İzmir Sivaslılar Sosyal Yardımlaşma ve Kültürel Etkinlikler Vakfı(SİSEV) tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla 23 Eylül Pazartesi günü Alsancak Tarihi Havagazı Fabrikası'nda gerçekleşen etkinliğe çok sayıda milletvekili ve siyasinin yanı sıra iş adamları ile Sivaslı ve İzmirli vatandaşlar katıldı. Şenlikte Grup Anadolu, Lokman Demirgıran, Derya Eroğlu, Serkan Erdoğan ve Mustafa Özenç sahne aldı.

Sivas Divriği Derneği Başkanı Ahmet Doğan'ın okuduğu Cumhuriyet konulu şiir katılımcıları duygulandırdı. 

Konuklara geleneksel Sivas katmeri ve içecek ikramı yapılan anlamlı etkinlikte, Sivas Kongresi'nin 100'üncü yılını kutlamaktan onur duyduklarını dile getiren İZEBSİDEF Başkanı Halil Köse, "Sivas Kongre'mizin 100'üncü yılını bir kez daha burada kutlamaktan dolayı çok mutluyuz ve tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz" dedi.

Şenlikte konuşma yapan SİSEV Başkanı Zeki Karaoğlu ise, şu ifadelere yer verdi: "Bizler Cumhuriyet'in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun yol arkadaşları gazi ve şehitlerimiz sayesinde bu günlere gelebildik. Hepsine sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Yolumuz, istikametimiz medeniyet ve bilimdir. Sivaslılar olarak bundan sonra da Cumhuriyet'e ve onun kuruluş prensiplerine sonsuza kadar bağlı kalacağımıza bedeli ne olursa olsun taahhüt ediyoruz" ifadelerine yer verdi.