Toplantıda kadınların sorularını yanıtlayan Doğan tüm kadınlara seçim günü sandıklara sahip çıkma çağrısında bulundu. Karabağlar'ın hak ettiği konuma gelmesi için Ak Partili kadınlara önemli bir rol düştüğünü söyleyen Doğan, 24 Haziran seçimlerinde Karabağlar'da oy patlaması beklediğini vurguladı.

Geçtiğimiz 20 yıl boyunca CHP'nin İzmir'de yerel yönetimin ve belediyelerin kaynaklarını, olanaklarını kullanarak toplumu gerçek dışı korkularla, ön yargılarla beslediğini öne süren Doğan, “Vatandaşlarımıza dayatma ve aldatma yoluyla  Ak Parti iktidarını karalıyorlar.  CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce İzmir’de konuştu. Bütün konuşmasını toplayın, korku özerinde kurgu, dayatma var. İzmir’le, İzmirliyle ilgili, geleceğini ilgilendiren tek bir satır yok. Konuşmasında geleceğin Türkiye’si yok.  Türkiye’nin rotasını geriye çevirmeye, dar alanda tutmaya,  dünya ile ilişiklerini kesmeye, bulunduğumuz coğrafyada 1950’lerin Türkiye’sine dönüştürmeye çalışıyorlar. Ülkemizi tekrar dışarıya bağımlı, yarı sömürge bir ülke konumuna göre programlamak isteyen bir anlayışla, yaklaşım biçimiyle karşı karşıyayız. Ülkemizin her yerinde olduğu gibi Karabağlar'da da bu çağ dışı zihniyet cevabını sandıkta alacaktır” diye konuştu.

MİLLETİ SEVDASINDAN VAZGEÇİREMEZLER

Dış güçlerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ve Ak Parti'yi iktidardan indirebilmek adına kurduğu lobilerle vatandaşın mutfağına kadar göz diktiğinin altını çizen Doğan, ekonomik ayak oyunlarıyla milletin Ak Parti, Binali Yıldırım ve Recep Tayyip Erdoğan sevdasını yenemeyeceklerini açıkladı.

Türkiye'nin tüm bu oyunlara rağmen yatırımlarına dolu dizgin devam ettiğini belirten Doğan, ''Ülkemizin 2018 çeyreğinde gerçekleştirdiği 7,4'lük rekor büyüme oranı ülkemiz ekonomisinin ne kadar sağlam temellere oturduğunun en büyük ispatıdır. Bu oranla OECD ülkeleri arasında birinci, G20 ülkeleri içinde ikinci sıradayız. Dünyanın en hızlı büyüyen ülkelerinden biri olmaya devam ediyoruz. Bu denli güçlü ve sağlam temellere oturan bir ekonominin alt edilmesi mümkün değil. Ancak kısa dönemli spekülasyonlarla üstümüze oyun oynayabilirler fakat bunu uzun vadede sürdürerek ekonomimize zarar veremezler'' dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN 1'İNCİ AYAĞI

Gelen sorular üzerine İmar Barışına da değinen Doğan, İzmir'in, imar barışından en yüksek payı alacak illerin başında geldiğine vurgu yaptı. İzmir'de yaklaşık 1 milyonun üzerinde konutun bundan faydalanmasının beklendiğini hatırlatan Doğan, İzmir'in deprem gerçeğine dikkat çekti. Doğan, İzmir'deki binaların yüzde 65'inin depreme dayanıksız olduğunu söyleyerek, "Türkiye geneline bakıldığında İzmir'in bu konuda bir tık daha yukarıda olduğu görülüyor. Tüm ilçelerde böyle yapılar olmakla beraber merkez ilçelerde daha fazla bir yoğunluk olacağını bekliyoruz. İmar barışı kentsel dönüşümün birinci ayağıdır" açıklamasında bulundu.

SÜRÜNCEME BİTTİ

İmar Barışı için uzun zamandır vatandaşların beklenti içinde bulunduğunu ifade eden Doğan, "Söz konusu düzenlemeyle bunun ötesinde bir adım atıldı. Bu vatandaşın talebi ve isteğiydi. Önemli olan bizim İzmir'de geri dönüşümü sağlamamız. Bu sayede konutları olan vatandaşımıza imkan sağlamış olduk. Rantsal dönüşüm işi artık bitti. Bu barış İzmir ve İzmirlilerin en büyük sorunlarından birini çözmek için atılmış çok önemli bir adımdı. Sürüncemede kalan bir konu şimdi resmi olarak kayıt altına alınıyor. Buradan gelen para kentsel dönüşümde kullanılacak ve inşallah çok daha güvenli ve sağlıklı kentler inşa edeceğiz" şeklinde konuştu.