Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, CHP İzmir İl Gençlik Kolları tarafından gerçekleştirilen canlı yayına katılarak gençler için yapılan ve yapılacak çalışmaları anlattı.

CHP İzmir İl Gençlik Kolları tarafından gerçekleştirilen Gençler Soruyor programının konuğu Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar oldu. CHP İzmir İl Başkanı Ozan Uyan ve CHP Menderes Gençlik Kolları Başkanı Muammer Bayram’ın sorularını yanıtlayan Başkan Kayalar, gençler için yapılan çalışmaları anlattı.

Gençlik Festivali

CHP İzmir İl Gençlik Kolları’nın sosyal medya hesaplarından gerçekleştirilen canlı yayında konuşan Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, “ Gençlere değer veriyoruz. Menderes’imizde gençler için gerekli her türlü çalışmayı da hayata geçiriyoruz. Salgın nedeniyle Haziran ayında ilkini yapmaya planladığımız gençlik festivalimizi Eylül ayında planlıyoruz. Özdere Orta Mahalle’de 36 sanatçının katılımıyla gerçekleştireceğimiz festivalimizle hem yurt içi hem de yurt dışından gençleri ilçemizde ağırlayacağız” dedi.

Görece Doğal Yaşam Merkezi

Gençler için yeni sosyal alanları da Menderes’e kazandıracaklarını kaydeden Başkan Kayalar, “ Görece’de Doğal Yaşam Merkezi kurmak için hazırlıklarımızı yapıyoruz. 80 dönümlük bir alanda hayat bulacak proje için İzmir Büyükşehir Belediyemiz ile irtibata geçtik. En kısa sürede bu projeyi ilçemize kazandırmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Havuz projesi

Menderes’e kapalı yüzme havuzu kazandıracaklarını da kaydeden Başkan Kayalar, “ Gençlerimiz için başlatılan yüzme havuzu projemizde değişikliğe gidiyoruz. Yarı olimpik ve açık olan yüzme havuzumuzu kapalı yüzme havuzu olarak planladık. Bu projemizi de tamamlayarak gençlerimizin hizmetine açacağız” dedi.

Kitap cenneti Menderes

Başkan seçildikten sonra “ Çiçek getirmeyin, kitap getirin” çağrısında bulunduğunu söyleyen Başkan Kayalar, “ Seçimin ardından tebrik için gelen vatandaşlarımıza çağrımız olmuştu. Çağırımız çok güzel tepkiler aldı. Bugüne kadar 7 bin 500 adet kitap bize ulaştırıldı. Bu kitapları da başta gençlerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımızın okuması için belediye kütüphanelerimiz ile tüm köy okullarımıza dağıttık” dedi.

Hükümete eleştiri

İlçede yapımı tamamlanan ancak faaliyete girmeyen Gençlik Merkezi ile ilgili konuşan Başkan Kayalar, “ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde olan ve inşaatı bitmesine rağmen çürümeye bırakılan projenin tarafımıza tahsisini istedik ancak ne yazık ki sonuç alamadık. Bitmiş projenin hizmete girmemesine anlam veremiyorum. Hizmetin siyaseti olmaz. Ne yazık ki AKP, Menderes’te siyaset yaparak vatandaşımızın hizmet almasını engelliyor. Girişimlerimiz sonunda inşaatına başlanan ve Menderes’in en büyük sorunu olan Menderes Devlet Hastanesi’nde de yine inşaat durdu ve bu proje de çürümeye terk edildi. Salgın sürecinde hastanelerin ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortadayken 100 bine yaklaşan nüfusu, yazın ise 500 binlere çıkan nüfusu ile Menderes ne yazık ki kaderine terk edildi” diye konuştu.