EGE MECLİSİ - Konak Belediye Meclisi'nde Konak Belediyesi 2016 yılı faaliyet raporu oyçokluğuyla kabul edildi. AK Partililerin Valilik Fonu'nda bekleyen projelerle ilgili sorunu çözeceklerini söylemeleri üzerine Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş "Biz söyleyince olmuyor. Siz araya giriyorsunuz. Sorun da bu" dedi.

Meclis toplantısında konuşan AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Sait Başdaş, vadesi geçmiş borcu olmamakla övünüldüğünü, iş yapmayanın borcu olamayacağını söyledi. Bu nedenle olumsuz oy kullanacaklarını belirtti. AK Parti Meclis üyesi Tevfik Erdoğan, faaliyet raporu kitapçığında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın resminin olmamasını eleştirdi. Halkın taleplerine yanıt verilmediğini belirten Tevfik Erdoğan, bütçedeki yüzde 82 gerçekleme oranının detayına girildiğinde, kaynakların personel giderleri, SGK ödemeleri gibi rutin hizmetlere harcandığını söyledi. Erdoğan "2016 yılında sadece iki yapım ihalesi yapılmış. Birisi Kılıç Reis Parkı, diğeri ise bir istinat duvarı ihalesidir. Nasıl olur da 267 milyon TL öngörülen bütçenin sadece KDV hariç 458 bin TL yapım işi yapılmıştır. Bu nasıl bir belediyecilik anlayışı" dedi. AK Partili üyeler yeni hizmet binasının 2 yıl içinde temelinin atılmasını da diledi.

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, faaliyet raporuyla ilgiyi yaptığı konuşmada dezavantajlı mahallerde çalıştıklarını söyledi. Kentlerin ruhunun önemli olduğunu belirten Pekdaş, "Bu kente hizmet vermek için nasıl bir kent olduğunu bilmek lazım. 8500 yıllık İzmir tarihinde Konak'ın şehir merkezi olarak 2800 yıldır aynı yerde kent yaşamının sürdürdüğü yer. Tarihi mirasın ortaya çıkmasını sağlamak, kente kazandırdığı değerleri yaygınlaştırmak, tüm İzmirlilerin bu kültürü bilmesini istiyoruz. Bizim derdimiz felsefe bilen, sanatla buluşmuş çocuklar. Elbette sorunlarımız var. Tarihe önem vermeyen, bilmeyen iktidarın İzmir'i şaşı bakmasıyla sorumuz var. Eski kent Konak ilçesi sınırlarında. Emlak vergisinden üç yılda 19 milyon TL kültür payı vermemize karşın 2.7 milyon TL geri aldık. Valilik Fonu'nda bekleyen çok sayıda restorasyon projemiz var" dedi. 

AK Partili Başdaş, Valilik'le görüştüklerini sorunu çözeceklerin söylemesi üzerine Başkan Pekdaş, "Biz söyleyince olmuyor. Siz araya giriyorsunuz. Sorun da bu" dedi. Konuşmalardan sonra yapılan oylamada Konak Belediyesi 2016 faaliyet raporuna CHP'li 23 üye kabul, AK Partili 8 üye ret oyu verdi. Rapor oyçokluğuyla kabul edildi.(DHA)