Koronavirüs salgını ülkemize sıçradığı andan itibaren gerekli önlem ve mücadele çalışmalarını aralıksız sürdüren Karabağlar Belediyesi, bugüne kadar yüz binlerce adet maskeyle binlerce litre dezenfektanı, ücretsiz olarak vatandaşların kullanımına sundu.

Karabağlar Belediyesi, koronavirüs salgınına karşı, dezenfeksiyon, pazaryerlerinde önlem ve denetimler, maske üretimi, yardım kolilerinin dağıtımı, sokak hayvanlarına mama ve yem verilmesi, tarıma destek gibi bir çok alanda, çok boyutlu ve etkin çalışmalar yapıyor. Verilerin mücadelenin boyutu ve önemi, rakamlara da yansıyor. Karabağlar Belediyesi, Türkiye’de ilk covid-19 vakasının görüldüğü 10 Mart’tan “yeni normal” olarak nitelenen 1 Haziran’a kadar personel ve vatandaşlara yaklaşık 410 bin adet maske dağıttı. Aynı dönemde dağıtılan dezenfektan ve kolonya adedi yaklaşık 3 bin litreyi bulurken, kamusal alanlarda kullanılan dezenfektan miktarı da yine 3 bin litreye ulaştı. 10 bini aşkın gıda kolisi de salgın nedeniyle mağdur duruma düşen vatandaşlara verildi. Maske ve dezenfektanlar, özellikle pazaryerlerinin girişlerinde, hizmet binalarının girişinde ücretsiz olarak vatandaşların kullanımına sunuldu. Maskelerin bir bölümü, Barış Semt Merkezi’ndeki dikiş atölyesinde gönüllüler tarafından üretildi.

DESTEKLER SÜRECEK

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, salgın ülkemize sıçrar sıçramaz kriz masası oluşturarak, personel ve vatandaşlarla ilgili gerekli önlemleri aldıklarını vurguladı. Aile sağlığı merkezleri, parklar, pazaryerleri, çöp konteynerleri gibi noktaları düzenli aralıklarla dezenfekte ettiklerini, ana hizmet binası girişlerine dezenfekten kabinleri yerleştirdiklerini hatırlatan Başkan Selvitopu, “1 Haziran itibariyle geçtiğimiz ‘yeni normal’ denilen bu dönemle ilgili de hazırlıklarımızı günler öncesinden yaptık. Kahvehaneler, berber ve kuaförler, camiler gibi toplu yaşam alanlarını dezenfekte ediyoruz” dedi.

Karabağlar’da toplum sağlığını korumak için çalıştıklarını belirten Başkan Selvitopu, “Bu kapsamda bütçemizi doğru kullanarak, vatandaşlarımızın maske ve dezenfektana kolay ulaşmasına özel önem verdik. Yeni dönem de bu bakış açısıyla çalışmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.